Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Dla odmiany nie chcę odrdzewiać ale wręcz przeciwnie.W jaki sposób można pokryć stal rdzą?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 A mógłbyś sprecyzować? Np. Poprzez zanurzenie to wody z solą.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Hmm, nie będę wybrzydzał :o)Chciałbym wywołać grubszą powłokę rdzy, żeby mocno zardzewiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Żeby przyśpieszyć możesz przedmiot owinąć lekko drutem miedzianym nielakierowanym.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Hmmm, zadziała to obojętnie od sposobu, czy tylko podczas moczenia w wodzie z solą?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 W destylowanej nie zadziała.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 Dzięki. A sprawdzałeś tą metodę? Daje dobre efekty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Ja tak moczę mosiężne nyple z ułamanymi szprychami, żeby się pozbyć resztek szprychy ze środka i wychodzi.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Kwasem potraktować. Najlepiej na dwa lata w pokszywy za szope wsadzić, wtedy jest naturalna ;)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2007 O właśnie, przypomniało mi się. Mam mosiężne widełki od klamry pruskiej, w środku przekorodowany stalowy bolec. Potraktować je w ten sam sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 Możesz spróbować, ja potem wybieram igłą ze środka rdzę. Długotrwałe no i mosiądz się robi na wierzchu czerwony.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 A może poprzez odwrotne podłączenie + z - podczas przeprowadzanej elektrolizy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 17 Styczeń 2007 Share Napisano 17 Styczeń 2007 tzn. przedmiot, który ma zardzewieć podłącz pod +pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.