dominer Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 Mam pytanie- a mianowicie czy ktos posiada moze mapy z okolicami rzeszowa, szczegolnie zalezy mi na okolicach w strone tyczyna i dalej. chodzi mi o mapy z przedzialu 17-19wiek oprocz lazarusa bo te mam. a i przy okazji mam pytanie czy ktos szukal w tych rejonach (z pozytywnym skutkiem:) ) z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam serdecznie
dominer Napisano 16 Styczeń 2007 Autor Napisano 16 Styczeń 2007 A i oczywiscie zeby niejasnosci nie bylo nie pytam o to gdzie ktos ewentualnie cos znalazl ani gdzie szukac i tym podobne... tylko z czystej ciekawosci czy ktos cos znalazl. bo ja jak narazie to same boratynki i to wraki :):) [z tym ze bylem dopiero 3x na wykopkach] pozdro
Paweł80 Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 Witam. Nigdy nie łaziłem w tamtej okolicy ale z historycznego punktu widzenia powinna być ciekawa, jeżeli wychodzą boratynki to i lepsze monetki też jest szansa kopnąć.Co do map to dysponuję tylko tym co w necie!pozdrawiam.
dominer Napisano 17 Styczeń 2007 Autor Napisano 17 Styczeń 2007 Witam. niby tak ale narazie troche mnie zawiodly tamte rejony, fakt bylem tylko 3x ale miejsca w jakich bylem powinny gwarantowac sukces-stare karczmy i mlyny ktore namierzylem doslownie co do metra dzieki wlascicielom pol a niestyty wychodzily same resztki polamanych sztuccow.. w porownaniu z lubelszczyzna to przepasc doslownie bo nim kupilem wykrywke smigalem troche z kumplem w ciemno no i wychodzily czasem naprawde sliczne monety a wypady byly kompletnie nie dopracowane itp.. mam tylko nadzieje ze rzeszowszczyzna sie dla mnie otworzy-bo tu mieszkam a w lublinie tylko studia..na ktorych zbyt duzo czasu nie ma.. pozdrawiam
Paweł80 Napisano 17 Styczeń 2007 Napisano 17 Styczeń 2007 hehe no tylko się nie zniechęcaj po 3 razie!!nie zawsze miejscówka która według ciebie jest pewna w rzeczywistości będzie fantonośna!Czasem pole na którym stała karczma lub młyn w poźniejszym czasie były mocno eksploatowane rolniczo i wszystko zostało rozciągnięte na przestrzeni wielu metrów, szukasz wokoło czy w samy centrum domniemanej karczmy" tam gdzie była podłoga" to niewiele wyjdzie, trzeba szukać miejsc gdzie stały wozy podjeżali ludzie!A po drugie może kumpel miał mocniejszą wykrywkę??Może sprzętu jeszcze nie wyczułeś??Na sąsiednim forum(poszukiwanieskarbów)jest fajny wątek o poszukiwaniu karczm.Zajrzyj tam i poczytaj. Pozdrawiam.
dominer Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Napisano 18 Styczeń 2007 niestety to nie wina zacietych rolnikow gdyz szukalem z duza rezerwa wokolo :) byc moze poprostu mialem niefart a wina wykrywacza to to nie jest bo garet250 monetki i drobiazgi ladnie sciaga. teoretycznie wszystko powinno byc dobrze bo i ponoc wczesniej nikt tam nie szukal..a jednak cos nie wypalilo.. ALE WIEM ZE BEDZIE LEPIEJ ! :)
qbonek Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Hejka.Ja w Rzeszowie miałem podobne problemy na samym poczatku, ale jak sie oakzalo to byla kwestia czucia" sprzetu, bo nic sie nie zmienilo w mojej taktyce poszukiwan a wyniki zaczely jakos przychodzic.Ja chodze głownie po polach, miedzach itp..Pola dobieram sobie na zasadzie o! to mi sie podoba".Generalnie przeszukuje takie miejscowki w najblizszych okolicach rzeszowa- Słocina, Malawa, Kielanówka itd.No i oczywiscie współpraca z miejscowymi to postawa.Jeśli miałbyś ochotę na jakis wspolny wypad to daj znac.Pozdrowionka
dominer Napisano 22 Kwiecień 2007 Autor Napisano 22 Kwiecień 2007 Witam! Teraz aktualnie jestem w Lublinie bo tu studiuje i staczam boj na tutejszych polach :) ale jak tylko beda wakacje to oczywiscie bardzo chetnie bym gdzies wypadl razem.. A wspolpraca z miejscowymi jak najbardziej poplaca-wczoraj np szukalem z kumplem na miejscu starej karczmy a ze nic nie wychodzilo to zaczelismy ludzi pytac co i jak az natrafilismy na faceta ktory poslal nas na malutka lake moze z 10 arow bo mu tak kiedys monety przy orce wychodzily no i w 2 godziny zgarnelismy kilka ladnych fantow..a co do wypadu to zapomnialem jakie masz preferencje bo ja tylko drobnice zbieram, militarke omijam :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.