zborap Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Napisano 14 Styczeń 2007 Znalazłem ją koło Gdyni w rejonie ewakuacji wojsk niemieckich na Hel. Nie wiem czy jest to klamra wojskowa, czy używana przez inne formacje.
zborap Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Napisano 14 Styczeń 2007 Nie ma żadnych bić, jest kropkowana, koloru szarego . Nie ma śladu żadnej nakładki, więc była chyba czysta.
królik_z_gdyni Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Witam!Jest to bardzo rzadka klamra wojskowa legiony Kondor walczącego w Hiszpanii.Pozdrawiam piotr!
królik_z_gdyni Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Jak byś chciał się pozbyć lub na coś wymienić to daj znać na pewno się dogadamy;-)
zborap Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Napisano 14 Styczeń 2007 Piotr dzięki za informację. Nie planuję pozbywać się jej gdyż stanowi ona część skromnej kolekcji moich II-go wojennych klamer znalezionych w okolicach Gdyni. A ta z fotki jak się domyślasz to z B. Dołów. Pozdrowienia.
Pytanie
zborap
Znalazłem ją koło Gdyni w rejonie ewakuacji wojsk niemieckich na Hel. Nie wiem czy jest to klamra wojskowa, czy używana przez inne formacje.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.