Witam !Mam taki oto problem : jest sobie znany powszechnie brytyjski hełm kompozytowy MK 6, używany aktualnie przez armię brytyjską ( zresztą już dobre parę lat ), facet z Allegro oferował takie dwa hełmy różniące się wyrażnie na zdjęciach tym, że jeden na wyobleniach " nausznych miał nity, a drugi nie. Ten bez nitów miał natomiast wyrażne otwory na nie. Facet zapytany przeze mnie, dlaczego tak jest, odpowiedział dość lakonicznie, że ten hełm bez nitów ma regulację rzepami " , a ten z nitami regulację paskami ". Dopytany o szczegóły, a konkretnie o to, czy zatem owe hełmy produkowane były w dwóch wariantach nie potrafil sprecyzowac odpowiedzi. Jakie jest zdanie Szanownych Kolegów w tej sprawie ? Faktem jest, że zdarzało mi sie widywać omawiane hełmy ( na fotkach ) własnie z nitami oraz z samymi otworkami po nich " i myslałem, że te bez nitów to jakieś wybrakowane, czy niekompletne. Pozdrawiam uprzejmie , Czarek
Pytanie
czarekg1
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.