Monsun Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Witam,do Stachuss'a i 1AIR1'a. Panowie polecam w Niemczech tzw. Flohmarkty (pchli tag), jak będziecie mieć szczęście to kupicie np. 2 szt. Mutterkreuz w super-stanie za bagatela 5€. Mówię o oryginałach. Kaburę do P-38 można dostać w granicach 15-20€. Trzeba mieć oczywiście szczęście:)Najlepiej trafić na jakiegoś dziadka lub babcię, co to wyprzedaje, bo jej śmieci w piwnicy lub na strychu zalegają". Co do broni, to inna sprawa.Na Flohmarkcie raczej się jej nie zobaczy, ale wystarczy pogadać z tymi, co handlują odznaczeniami, bagnetami i innymi militariami. Jeśli mają na chacie, to umawiacie się na później. Jeśli nie mają, to niekiedy są w stanie powiedzieć kto ma i za ile jest w stanie pchnąć. Jak ktoś zna niemiecki, to polecam www.militaria-fundforum.de, tam dowiecie się za ile i gdzie kupują.PozdrawiamMarcinNie namawiam oczywiście do kupowania i przewożenia broni za granicę, daję tylko prosty przykład. W Wa-wie na stadionie XX-lecia, za mauserka w średnim stanie krzyczą ponoć 700 zł, co jest zdzierstwem niesamowitym. Słyszałem o krajowych kolekcjonerach, którzy kupują piękne sztuki za jakieś 250zł. Podaję te info po to abyście sobie wyrobili pogląd na istniejące ceny, które są często niemiłosiernie podbijane.
Gość Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17096593Też ładny kwiatek he he
Gość Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Zgadza się kolego J wystawię te moje szelki na Allegro ale nie jako niemieckie jak mnie oszukano lecz Czeskie w opisie umieszcze login kontrachenta który wcześniej sprzedawał je jako niemieckie świadomie oszukując potencjalnych klientów aby wiedzieli kto to taki !! Chciałem polubownie dogadać się z nim aby oddał mi przynajmiej część kasy ale nic z tego sam mnie wyzwał od oszustów itp. To ciekawe bo ten uzytkownik ma ponad 80 komentarzy pozytywnych ale jak widac w duszy nie jest taki jak w wystawionych komentarzach a same pozytywne komentarze jeszcze o niczym nie świadczą.
Magach7 Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Jestem na allegro notorycznie oszukiwany na komórkach za to co do militariów to zawsze wszystko było ok!
Natan Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Generalnie allegro jest OK, a oszuści tak jak wszędzie próbują naciągać tak że kupuję tylko na aukcjach ze zdjęciem + dokładny opis przedmiotu. Jak mam pytania to pytam i za każdym razem potwierdzam przedmiot aukcji.Komentarze też są b.istotne. Ale i tak nie ma żednej gwarancji.Jak trafisz na palanta to i tak cię zrobi.PozdrawiamNatan
Cyrograf15 Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 A mnie nacioł Super Sprzedawca, ale obecnie już nim nie jest:)Wojtek
1AIR1 Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 WitamDzięki Monsun za informację.Broni nie kolekcjonuję ale odznaczeniami jestem zainteresowany.Będę musiał skorzystać z Twojej porady.Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.