Skocz do zawartości

Oszuści na Allegro !

Gość ares

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
do Stachuss'a i 1AIR1'a. Panowie polecam w Niemczech tzw. Flohmarkty (pchli tag), jak będziecie mieć szczęście to kupicie np. 2 szt. Mutterkreuz w super-stanie za bagatela 5€. Mówię o oryginałach. Kaburę do P-38 można dostać w granicach 15-20€. Trzeba mieć oczywiście szczęście:)Najlepiej trafić na jakiegoś dziadka lub babcię, co to wyprzedaje, bo jej śmieci w piwnicy lub na strychu zalegają". Co do broni, to inna sprawa.Na Flohmarkcie raczej się jej nie zobaczy, ale wystarczy pogadać z tymi, co handlują odznaczeniami, bagnetami i innymi militariami. Jeśli mają na chacie, to umawiacie się na później. Jeśli nie mają, to niekiedy są w stanie powiedzieć kto ma i za ile jest w stanie pchnąć. Jak ktoś zna niemiecki, to polecam www.militaria-fundforum.de, tam dowiecie się za ile i gdzie kupują.

Pozdrawiam
Marcin

Nie namawiam oczywiście do kupowania i przewożenia broni za granicę, daję tylko prosty przykład. W Wa-wie na stadionie XX-lecia, za mauserka w średnim stanie krzyczą ponoć 700 zł, co jest zdzierstwem niesamowitym. Słyszałem o krajowych kolekcjonerach, którzy kupują piękne sztuki za jakieś 250zł. Podaję te info po to abyście sobie wyrobili pogląd na istniejące ceny, które są często niemiłosiernie podbijane.
Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17096593
Też ładny kwiatek he he
Napisano
Zgadza się kolego J wystawię te moje szelki na Allegro ale nie jako niemieckie jak mnie oszukano lecz Czeskie w opisie umieszcze login kontrachenta który wcześniej sprzedawał je jako niemieckie świadomie oszukując potencjalnych klientów aby wiedzieli kto to taki !! Chciałem polubownie dogadać się z nim aby oddał mi przynajmiej część kasy ale nic z tego sam mnie wyzwał od oszustów itp. To ciekawe bo ten uzytkownik ma ponad 80 komentarzy pozytywnych ale jak widac w duszy nie jest taki jak w wystawionych komentarzach a same pozytywne komentarze jeszcze o niczym nie świadczą.
Napisano
Generalnie allegro jest OK, a oszuści tak jak wszędzie próbują naciągać tak że kupuję tylko na aukcjach ze zdjęciem + dokładny opis przedmiotu. Jak mam pytania to pytam i za każdym razem potwierdzam przedmiot aukcji.
Komentarze też są b.istotne. Ale i tak nie ma żednej gwarancji.Jak trafisz na palanta to i tak cię zrobi.
Pozdrawiam
Natan
Napisano
Witam
Dzięki Monsun za informację.Broni nie kolekcjonuję ale odznaczeniami jestem zainteresowany.Będę musiał skorzystać z Twojej porady.
Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie