storczyk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Popatrzcie, odsłaniają wydmy...Na zachód od Jarosławca...
storczyk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 Zaraz dodam jeszcze parę ciekawych fotek.Wiecie może co to za tory? Na pologonie w Darłówku testowano działo DORA. Może mają z tym jakiś związek?
storczyk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 A to chyba polskie pozostałości po Baterii Obrony Wybrzeża
storczyk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 a to chyba pozostałości po obrotnicy działa bliżej Darłówka
storczyk Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 ciekawe, czy ktoś ma dokładniejsze dane....Podobne pozostałości znajdują się w okolicy Żukowa Morskiego.
lain Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Hej storczyk! Co to za suchy skafander? co z tym sprzętem zrobiliście?:)
storczyk Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 Skafander wyrzuciło morze.Myślałem, że to zwłoki... :-)
smochy Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 witam!skafander to niestty nie zwłoki...) to najprawdopodobniej tak zwany OSKAR" i służy do nauki ratowania rozbitków.
storczyk Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 zorientowałem się, jak wytargałem z wody :-))
storczyk Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 ale co Panowie powiedzą na temat szyn? Była to na pewno wąskotorówka. Podobno jeździła kiedyś wzdłuż wybrzeża. Tylko po co? Zaopatrzenie? Jeśli tak to co wożono tą trasą? Amunicja, żarełko, opał, paliwo... I dokąd???
kuna Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 Hej Storczyk!Jestes jak widze przynajmniej z okolic Darłowa:)To tak jak ja.Ale co do torów w Jarosławcu nie bardzo wiem skąd się tam wzięły.Co do obrotnic to i owszem był w Darłówku poligon artyleryjski i jest jeszcze wiele ciekawych pozostałości do obejrzenia.pozdrawiammaciek
draven85 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 witamco do torow zalezy jak daleko prowadza slyszalem ze w okolicach leby tez byly a to dlatego ze niemcy prowadzili badania nad bronia V czy ja budowali dokladnie nie wiem. byl tez plan wykopania kanalu od morza do jeziora lebskiego w celu zbudowania w nim bazy dla u-bootow. moze te tory jesli prowadza do leby mialy dostarczac zaopatrzenie na ten cel
draven85 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 po weryfikacji wiadomosci te tory mogly dowozic zaopatrzenie na poligon rakietowy ktory znajdowal sie w ustce w lebie tez byl wiec moze tez prowadzily dalej ;)
storczyk Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Napisano 10 Styczeń 2007 wiem Kuna, wiem...niedawno namierzyłem tam 250-kilową bąbę lotniczą...Za parę dni już jej nie było. Pewnie poszła na złom... a propos, jestem z Darłowa tylko teraz mieszkam 50 km stamtąd.Pozdro.
draven85 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 hehe to niezle jakas zorganizowana grupa zlomiarzy ;) ale widze ze jeszcze nie odkryty do konca teren moze kiedys sie wybiore jestem z okolic leby;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.