Gość Napisano 27 Maj 2002 Napisano 27 Maj 2002 a mnie się podobał ten szczur co sobie dreptał po stronach poprzednich wydań odkrywcy
Gość Napisano 27 Maj 2002 Napisano 27 Maj 2002 Przedni pomysł, tylko żeby wzór był prosty taki do narysowania we własnym zakresie.
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 moja rodzinka już wzięła kartki i ołówki i coś tam rzeźbi (bo ja to nawet nie wiem ,którą stroną ołówka się rysuje).Pomysł świetny ,a szczurek też mi się podobał ,bo:jest sympatyczny,wszędzie wejdzie ,lubi dziury i podziemia,i nic go nie zwalczy,bo zawsze wróci tam ,gdzie mu się podobało -to tak jak z nami.Owocnych projektów ,i błagam ,zeby znaczek nie był za wielki ,bo ja mam Maluszka :)
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Gratuluje koledze Pastowi wspanialego pomyslu. Mysle ze za waszym przyzwoleniem Odkrywca zorganizuje konkurs na projekt naklejki na stronach internetowych i na lamach gazety. oczywiscie wszystkich zaprosimy do oceny projektow.proteus
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Myślę, że pieczętowanie się naklejką zobowiązuje do postępowania zgodnie z pewnymi zasadami. A pomysł dodania do gazety jest niezły. Oczywiście bez wzrostu ceny ;-).
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Jesli ktos mialby pomysl narysowania jakiegos szkicu to moge go przerobic (w corelu najlepiej) na elektroniczna wersje :))oczywiscie darmowoPozdrawiamMick (acha i zeby sie za bardzo z nurkiem nie gryzl, bo niekturzy i takowego na autku woza )
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Pomysł jest przedni. Przychylam się do zdania, że symbol powinien być zrozumiały dla \wtajemniczonych\". Powinien być również prosty (ewentualnie do wykonania we własnym zakresie). Co prawda nie liczę na poparcie, ale mój pomysł jest taki: dwa pierścienie (okręgi) jeden o średnicy o połowę mniejszej od drugiego, umieszczony wewnątrz większego, z punktem styczności na dole. Mówiąc prościej mała litera \o\" wewnątrz dużej litery \O\". (przypomina to cewkę nadawczą stosowaną w wykrywaczach White'sa w latach 70'tych).
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Naklejka fajny pomysł.Nakleje ją sobie w domu na kompie,bo na samochodzie nie bardzo.Na autku będzie stanowiła znak dla innych poszukiwaczy,ale także dla służb,zajmujących się wyłapywaniem takich jak my.Z taką naklejką zawsze warto będzie taki samochód zatrzymać,a może coś sie trafi? I premia będzie za złapania terrorysty? Ten tekst napisałem,aby wasz entuzjazm nieco ostudzić.Pomysł fajny,ale dla grupy zbierającej znaczki.Pozdrawiam (z góry zastrzegam,że nie chciałem tym tekstem nikogo obrazić,wśród fali entuzjazmu potrzebna jest też fala krytyki)
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 bez przesady ilu z nas ma w aucie \znaleziska\" ciekawe dla policji , a leśniczy jak będzie chciał to i tak się doczepico do ceny to wg moich informacji prosta jednokolorowa nalepka około 30 groszy za sztukę rozmiar 10x10 cm przy kolorach koszt może byc wyższy no chyba że gazeta dołączy naklejkę gratis
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Czyli uwzględniając tok wydawniczy, to na gwiazdkę możemy się spodziewać czegoś takiego ;-).
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 może zrobimy to dwutorowo --redakcja swoją a ja mogę zrobić prędzej coś innego mi spodobałe się symbolika Bractwa Siedmiu Gwiazd
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Masz rację Fi. konkurs i jego rozstrzygnięcie na pewno trochę potrwa.
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Past jak bys miał juz taka naklejkę to chętnie bym ją nabył.
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 jestem antytalentem plastycznym - próbowałem ale nawet ja nie potrafiłem skojarzyć moich wypocin z \poszukiwaniami\" czekam na jakieś propozycje - zachowam prawa autorskie twórcy
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Do Hartmannjak Ciebie jest Łatwo Obrazić, Historia z samochodem wzieła się z czytania Kolejnych postów.i tak jak mówię/piszę\Poszukiwanie nie tylko ma na imię ODKRYWCA... \"Ale przepraszam jeśli uraziłem czyjeś uczucia - PRZEPRASZAM-
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Na anonimowe posty nie powinno się odpowiadać.Jednak dla dobra sprawy przyjmuję przeprosiny w imieniu wszystkich obrażonych.Hartmann
Gość Napisano 28 Maj 2002 Napisano 28 Maj 2002 Proponuje przesłać propozycje graficzne na www.odkrywcy i zagłosować.Wybrany znak można potem wydrukować i nadać samemu ostateczną forme(naklejka,prasowanka?).
Gość Napisano 29 Maj 2002 Napisano 29 Maj 2002 Znaczek odkrywcy ,przedni pomysl z taka propozycja spotkalem sie wczesniej tzn juz przed paroma laty na zlotach MAP-u.Najlepiej bedzie jezeli bedzie on mial podstawy historyczne .Powinno sie kultywowac historie i tradycje.Moze to zjednoczy poszukiwaczy.
Gość Napisano 30 Maj 2002 Napisano 30 Maj 2002 Gratuluję super pomysłu Pastowi. Proponuje aby projekty były zamiesczane w galeri Odkrywcy i stworzenie sondy w której można by zagłosować. To byłoby w porządku wobec wszystkich którzy by mieli się identyfikować tym znakiem.
Bocian Napisano 30 Maj 2002 Napisano 30 Maj 2002 I tak właśnie będzie, galeria pomysłów i głosowanie.
Gość Napisano 1 Czerwiec 2002 Napisano 1 Czerwiec 2002 Czytajac te posty (prrrrosze nie krzyczcie znowu ze o samochodzie)wyobrazilem sobie autko z taka naklejka i przybijane z boku (tak jak za czasow wojny na samolotach) zdobycze np. w ksztalcie malego wykrywacza :))nie jest to pomysl do wykorzystania, lecz luzne skojarzenie :)
Gość Napisano 3 Czerwiec 2002 Napisano 3 Czerwiec 2002 no skoro oglosilismy juz konkurs to moze byscie nadsylali pomysly????
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.