rakietnica Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Walter ,amunicja do rakietnicy jest czarnoprchowa (podsypka do miotania gwiazd 1,gram) to czegos tu nierozumie .
walter56 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Mam tutaj na myśli ustawę o posiadaniu broni palnej,która jest bardzo głupia i stworzona przez ludzi którzy nie mają pojęcia o prawie karnym.Nie można posiadać bez zezwolenia nawet takiej broni do której amunicji już nie produkuje się od X czasu..mam tu na myśli karabiny takie jak Berthier MD 1892 cal.8 mm.Natomiast broń czarnoprochowa ,którą kupisz bez pozwolenia..i z której śmiało możesz zabić człowieka jest dostępna.Czy widziałeś by z rakietnicy kogoś zabito?
walter56 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Tą rakietnicę dostałem od pewnego pułkownika..a posiadał ją od zakończenia II wojny
rakietnica Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Walter - UWAGA NA INFORMATOROW ciagle aktywni szukaja jak mole na necie, moj kolega ma teraz sprawe za posiadanie racy w sadzie( polska) wystawial na in- necie.
walter56 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 O te fanty akurat się nie martwię że jakiś tam informator sobie nimi głowę zawraca..fakt kiedyś na allegro wystawiłem mausera garbusa..pomimo ze był całkowite deko to i tak kapusie zamkneli mi aukcję..jeszcze trochę i nie będzie można w tym państwie trzymać rury gazowej bo będzie można z niej zrobić jakiś samopał.Broń która ma 100 lat..jest zabytkiem..ale przez nasze bardzo mądre prawo należy tę broń zniszczyć...?...Tylko w naszym kraju istnieją tak głupie ustawy.Czy ktoś pamięta taką sprawę?Chodzi tutaj o byłego premiera L Milera..dostał w prezencieWaltera-PPK..nie posiadał zezwolenia na broń palną i rączka rączkę umyła...a zwykłemu śmiertelnikowi robią sprawę że posiadał kilka naboi mauserowskich z czasów II wojny.Pozdrawiam wszystkich
markoniec Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Witam Panów,Czytam i się nie dziwię różnym komentarzom. Natomiast to z jachtem i dowolnym posiadaniem na jej pokładzie to do końca chyba nie jest tak. Sam pływałem i pistolet był, to fakt. Ale był rejestrowany, ktoś za niego odpowiadał i tak dalej. Gdyby było inaczej mógłbyś wypłynąć z portu na kilka godzin, utopić" żelastwo i wrócić. Ciekawe kto by ci sprzedał i gdzie, np 10 rakietnic w jednym roku? Do jednego jachtu! Pewnie dlatego race sygnałowe są na porządku dziennym.Czarterowym jachtem nigdy nie pływałem, więc zadam pytanie: czy są tam dzisiaj pistolety sygnałowe?Pozdrawiam, Marek.
walter56 Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Kolega posiada zwykły jacht..nie znam się na jachtach i wiem że ma na nim race jak i rakietnicę.
rakietnica Napisano 23 Luty 2007 Napisano 23 Luty 2007 Markoniec co do prawa morskiego canada i stany to sa wyznaczone srodtki sygnal ratunkowego jak flary o napedzie rakietowym ,foto blyski + huk, swiece dymne , pochodnie swietlne ,w kolorze czerwonym a co do rakietnicy to twoj dowolny wybor ,najczesciej spotykane to 12g, bo sa tanie , naboje do racy kal 25 mm sa bardzo drogie np; czerwona gwiazda $26,99 1 sztuka ,z spadachronem $40 .1 sztuka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.