Skocz do zawartości

Rakietnica jak z legalnością posiadania ??

torba5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam tutaj na myśli ustawę o posiadaniu broni palnej,która jest bardzo głupia i stworzona przez ludzi którzy nie mają pojęcia o prawie karnym.
Nie można posiadać bez zezwolenia nawet takiej broni do której amunicji już nie produkuje się od X czasu..mam tu na myśli karabiny takie jak Berthier MD 1892 cal.8 mm.
Natomiast broń czarnoprochowa ,którą kupisz bez pozwolenia..i z której śmiało możesz zabić człowieka jest dostępna.Czy widziałeś by z rakietnicy kogoś zabito?

Napisano
Walter - UWAGA NA INFORMATOROW ciagle aktywni szukaja jak mole na necie, moj kolega ma teraz sprawe za posiadanie racy w sadzie( polska) wystawial na in- necie.
Napisano
O te fanty akurat się nie martwię że jakiś tam informator sobie nimi głowę zawraca..fakt kiedyś na allegro wystawiłem mausera garbusa..pomimo ze był całkowite deko to i tak kapusie zamkneli mi aukcję..jeszcze trochę i nie będzie można w tym państwie trzymać rury gazowej bo będzie można z niej zrobić jakiś samopał.Broń która ma 100 lat..jest zabytkiem..ale przez nasze bardzo mądre prawo należy tę broń zniszczyć...?...Tylko w naszym kraju istnieją tak głupie ustawy.Czy ktoś pamięta taką sprawę?Chodzi tutaj o byłego premiera L Milera..dostał w prezencie
Waltera-PPK..nie posiadał zezwolenia na broń palną i rączka rączkę umyła...a zwykłemu śmiertelnikowi robią sprawę że posiadał kilka naboi mauserowskich z czasów II wojny.
Pozdrawiam wszystkich
Napisano
Witam Panów,

Czytam i się nie dziwię różnym komentarzom. Natomiast to z jachtem i dowolnym posiadaniem na jej pokładzie to do końca chyba nie jest tak. Sam pływałem i pistolet był, to fakt. Ale był rejestrowany, ktoś za niego odpowiadał i tak dalej.

Gdyby było inaczej mógłbyś wypłynąć z portu na kilka godzin, utopić" żelastwo i wrócić. Ciekawe kto by ci sprzedał i gdzie, np 10 rakietnic w jednym roku? Do jednego jachtu! Pewnie dlatego race sygnałowe są na porządku dziennym.

Czarterowym jachtem nigdy nie pływałem, więc zadam pytanie: czy są tam dzisiaj pistolety sygnałowe?

Pozdrawiam, Marek.
Napisano
Markoniec co do prawa morskiego canada i stany to sa wyznaczone srodtki sygnal ratunkowego jak flary o napedzie rakietowym ,foto blyski + huk, swiece dymne , pochodnie swietlne ,w kolorze czerwonym a co do rakietnicy to twoj dowolny wybor ,najczesciej spotykane to 12g, bo sa tanie , naboje do racy kal 25 mm sa bardzo drogie np; czerwona gwiazda $26,99 1 sztuka ,z spadachronem $40 .1 sztuka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie