rotmistrz Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Być może ktoś rozpozna tego podpułkownika.Na odwrocie pieczątka z krakowskiego zakładu fotograficznego
rotmistrz Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Nie jestem szpecem ale wydaje mi się że oficerowie dyplomowani mieli orzełki na kołnierzach ,natomiast sznury nosili na prawej piersi.Ten sznur wygląda na oficera żandarmerii.Na kieszeni jest jakaś okrągła odznaka (mi przypomina 1 brygadę legionów JP )
rotmistrz Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Powiększyłem tą odznakę i wyszło tak.
rotmistrz Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Ten z Kariera Nikodema Dyzmy" :-)))))))))))))???
FALKE-63 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Masz racje, ten podpułkownik ma sznur żandarmerii. Nie jest reguła że, oficerowie dyplomowani nosili orzełki na patkach /przeglądałem zdjęcia oficerów w ksiażkach Armia Kraków,Poznań,Prusy,Modlin itp.
rotmistrz Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 Być może ktoś rozpozna tego podpułkownika.Na odwrocie pieczątka z krakowskiego zakładu fotograficznego
Pytanie
rotmistrz
Być może ktoś rozpozna tego podpułkownika.Na odwrocie pieczątka z krakowskiego zakładu fotograficznego
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.