tottek Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 pierwszy fant to blaszka z numerem. Nie mam pojęcia od czego, ale to już druga taka, tylko numer inny.
panzerhrabia Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 witam co do pierscionka ostatnio wykopałem identycznny i myśle ż ewiecej niz 200 lat niema, ale widziałes gdzies jak ktos opisywał taki sam i napisął że jest to rzymski pierscień .... kto wie:)pozdrawiam panzerhrabia
tottek Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 Hm, pole na którym wyskoczył pierścionek obfitowało także w monetki z okresu Stasia Poniatowskiego i Księstwa Warszawskiego.Dlatego moje datowania wyglądają podobnie. Niemniej jednak chciałem zobaczyć opinię innych.Pozdro!
tottek Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 pierwszy fant to blaszka z numerem. Nie mam pojęcia od czego, ale to już druga taka, tylko numer inny.
tottek Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 następne cudo (prawdopodobnie mosiądz), dł.58 mm. w środku poste
tottek Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 ciekawie grawerowana rureczka z cienkiej mosiężnej lub miedzianej blaszki dł.23mm, średnica 13 mm.
tottek Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 A co do pierścionka to interesuje mnie jego przybliżony wiek. Wykonany jest też chyba z mosiądzu ale nie jestem pewien.
Pytanie
tottek
pierwszy fant to blaszka z numerem. Nie mam pojęcia od czego, ale to już druga taka, tylko numer inny.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.