ksiądz Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 Witam . Prosze o identyfikacje tej pieczeci znalezionej w okolicach Szczecina .Pozdrawiam.
smuda Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Witam.Jest to moja pieczec.Czy jest ktos w stanie odczytac te napisy? lub rozszyfrowac ten herb?Bardzo byłbym wdzieczny!!
ksiądz Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Napisano 31 Grudzień 2006 Witam . Prosze o identyfikacje tej pieczeci znalezionej w okolicach Szczecina .Pozdrawiam.
hakas Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 Witaj! Pieczęć kupiecka z tz. Gmerkiem. Wiek XV/XVIPozdrawiam
krzychuna5 Napisano 10 Styczeń 2007 Napisano 10 Styczeń 2007 przeglądając książkę o gmerkach (brak było z pomorza zach.), kształt tego twojego wskazuje na zawody typu: aptekarz lub złotnik (kształt wagi).pozdrawiam. krzysiek.
ksiądz Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Dzięki za informację . Próbowałem odczytac te napisy ale niestety nic mi z tego nie wyszło . Moze ktos z szanownych forumowiczów pokusi się rozszyfrowac te napisy .Jest to trafienie kolegi skłonnego wymienic sie na inne fanty lub odsprzedac . Jaką wartość oprucz historycznej może miec ten stempelek ?pozdrawiam.
Pytanie
ksiądz
Witam . Prosze o identyfikacje tej pieczeci znalezionej w okolicach Szczecina .
Pozdrawiam.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.