artur23_2005 Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 Witam.Mam pytanie do szanownych użytkowników wykrywki z tematu.Niedawno stałem sie posiadaczem takiego wykrywacza.Oczywiście nowego.Interresują mnie głównie monety.To mój pierwszy wykrywacz,wiec jestem nowicjuszem!Generalnie chodzi mi o jakiekolwiek podpowiedzi od doświadczonych kolegów odnośnie sygnałów dźwiekowych i wizualnych pojawiających sie na wyswietlaczu.Mam za sobą szereg prób w domu i dwa wypady za miasto.Zauważyłem,że na monety srebrne reaguje tak samo jak np na korki od wódki takie powlekane mosiądzem,czy miekkie opakowania po konserwach,czy pasztetach.Złoto pokazuje na skali jako kapsle.A pozatym w terenie czasem daje sygnał kolorku a po wykop[aniu fanta okazuje się że jest to kawałek blachy metalowej zupełnie zardzewiałej.Po wyjęciu go na powierzchnię już widzi go jako ferromagnetyk.Czy mógłbym prosic ojakieś sugestie podpowiedzi abym sie na poczatek od razu nie zraził.Ddam że oczywiscie testowałem wszystkie zakresy pracy.A w wyszukiwarce odkrywcy odnalazłem podpowiedzi dotyczące,że na monety to najlepiej go ustawic na tryb biźuteria i wyłączyć pierwsze trzy kwadraciki.Podobno na czwartym jest złoto,ale ja zauwaźyłem na testach że złoto widzi właśnie na tym trzecim.Bardzo proszę o sugestie!!!!Pomocnym z góry dziekuje!!
sloneczny Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Ustaw tryb CUSTOM wytnij 3 pierwsze kreski i reszte kop. Nie rób żadnych testów w powietrzu" to totalna głupota i nie ma nic wspólnego z normalnym kopaniem w terenie. Po 3 tygodniach regularnego kopania ozgryziesz" wykrywacz i sam będziesz udzielał porad innym.
bogdans Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 PS. Zapomniałem jeszcze o jednym ... Wykrywacz reaguje równiez na kształt przedmiotu. Nie zdziw się zatem jak po otrzymaniu ładnego sygnału wykopiesz jakies zardzewiałą obręcz.
artur23_2005 Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc.Po Nowym Roku będę sie dalej szkolił w terenie.Mam mało czasu,zona dała mi miesiąc na odrobienie wykrywacza w fantach :)Pozdrawiam...
sloneczny Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Jeśli masz przyzwoitą miejscówkę to miesiąc powinien wystarczyć. Weź wykrywacz na urlop nad morze, żona będzie zadowolona z biżuterii...
necroskop Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 ... a jeśli lubisz piwo to nigdy nie położysz się trzeźwy.PozdrawiamMarek
kadet Napisano 11 Styczeń 2007 Napisano 11 Styczeń 2007 też jestem posiadaczem 250 i jeszcze nie miałem okazji go przetestować w terenie i wielkie dzięki za wskazowki ...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.