Winchester Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 Mam pytanie ... trafiło mi sie pewne znalezisko .. Pierścienie z brązu i jeszcze jakies inne drobnostki podobne do grotów wydaje mi się ze są one bardzo bardzo stare./ Zastanawiam sie co mam z nimi zrobic. Zgłosic to gdzies ??Pozdrawiam Winchester
Cronos Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Najlepiej muzeum, bo mam nadzieje chodzi ci o dobro tych eksponatów a nie o pieniądze.Pozdrawiam
Winchester Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 chciałbym sie dowiedziec czegoś o tych przedmiotach ... z jakiej epoki itp. Chciałbym żeby trafiły w fachowe ręce. Pozdrawiam
maxim026 Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 witam zgłoś to do muzeum tak jak pisal kolega , tylko zrób to tak zebys nie mosiał za to odpowiadać przed sądem, bo cie oskazą o rozkopywanie(niszczenie) stanowisk arheologicznych i dostaniesz kolegium zrobią ci rewizje w domu zainkasoja cały spzet i bendziesz miał kłopoty coniemiara,a jak chcesz się dowiedzieć co to jest i zjakiej to epoki pochodzi to zobacz(poszukaj) czy w twoim rejonie przez ostatnie kilka lat niebyło jakis wykopalisk arheo, piszesz ze sa to przedmioty z BRĄZU więc masz odpowiec jaki to był okres. ksiazka w ręke i szukaj podobnych narzędzi. pewnie trafilo ci sie jakies miejsce pochówku. na tym forum sa specialiści od takich spraw i od id... pozdrawiam i zycze powodzenia, daj znac na forum co z tego wyszło. a jak chcesz to wstaw fotki tych kawalkow BRĄzu.
Gość Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 ja podobne znalezisko oddalem do muzeum archeologicznego, poznalem przy tym uroczą Panią ;-) , ktora prosilą bym zaznaczył jej miejsce znaleziska na mapie krzyżykiem ,by w przyszłości zbadano doklądniej owo miejsce .Co ciekawe krzyżyków na mapie jaką mi dała bylo sporo.
Piorek Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Jesli trafisz na normalnego archeo sprawa skonczy sie krzyzykiem na mapie i podziekowaniem za to ze przyszedles zglosic takie znalezisko. Jesli trafiles cos naprawde interesujacego zapewne bedziesz proszony o udostepnienie przedmiotu na kilka dni.Mnie nie pogryzli, do paki nie zamkneli, fanciki oddali i poprosili zebym dal znac jak trafi cos podobnego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.