Skocz do zawartości

co zrobic z znaleziskiem z przed dobrych kilku" wieków ???

Winchester

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam pytanie ... trafiło mi sie pewne znalezisko .. Pierścienie z brązu i jeszcze jakies inne drobnostki podobne do grotów wydaje mi się ze są one bardzo bardzo stare./ Zastanawiam sie co mam z nimi zrobic. Zgłosic to gdzies ??

Pozdrawiam
Winchester
Napisano
witam zgłoś to do muzeum tak jak pisal kolega , tylko zrób to tak zebys nie mosiał za to odpowiadać przed sądem, bo cie oskazą o rozkopywanie(niszczenie) stanowisk arheologicznych i dostaniesz kolegium zrobią ci rewizje w domu zainkasoja cały spzet i bendziesz miał kłopoty coniemiara,a jak chcesz się dowiedzieć co to jest i zjakiej to epoki pochodzi to zobacz(poszukaj) czy w twoim rejonie przez ostatnie kilka lat niebyło jakis wykopalisk arheo, piszesz ze sa to przedmioty z BRĄZU więc masz odpowiec jaki to był okres. ksiazka w ręke i szukaj podobnych narzędzi. pewnie trafilo ci sie jakies miejsce pochówku. na tym forum sa specialiści od takich spraw i od id... pozdrawiam i zycze powodzenia, daj znac na forum co z tego wyszło. a jak chcesz to wstaw fotki tych kawalkow BRĄzu.
Napisano
ja podobne znalezisko oddalem do muzeum archeologicznego, poznalem przy tym uroczą Panią ;-) , ktora prosilą bym zaznaczył jej miejsce znaleziska na mapie krzyżykiem ,by w przyszłości zbadano doklądniej owo miejsce .Co ciekawe krzyżyków na mapie jaką mi dała bylo sporo.
Napisano
Jesli trafisz na normalnego archeo sprawa skonczy sie krzyzykiem na mapie i podziekowaniem za to ze przyszedles zglosic takie znalezisko. Jesli trafiles cos naprawde interesujacego zapewne bedziesz proszony o udostepnienie przedmiotu na kilka dni.
Mnie nie pogryzli, do paki nie zamkneli, fanciki oddali i poprosili zebym dal znac jak trafi cos podobnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie