Chikoo Napisano 29 Grudzień 2006 Autor Napisano 29 Grudzień 2006 Witam,Skonczylem wlasnie ogladac program na TVP3 [zachodniopomorskie] i bardzo zaciekawilo mnie to miejsce, nie raz chodzilem lasem z Dziwnowka [gdzie mieszkam] do Pobierowa itp. napotykalem bunkry itd. ale nic podobnego do miejsca przedstawionego w tym programie:http://ww6.tvp.pl/248,20061223437436.stronaInteresuje sie fotografia, i bardzo chcialbym odnalezc to miejsce, bo teren jest naprawde ciekawy; szukalem juz w internecie, ale polozenia ustalic nie moge... :-/Mam nadzieje, ze ktos mi pomorze, wystarczy mi chociaz info. w ktora strone mam tego szukac, czy od Pobierowa w strone Pustkowa czy w strone Łukęcina? Pozdrawiam i z góry bardzo dziekuje za pomoc.
Lobo26 Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Między Pobierowem a Łukęcinem. Budowla pewnie na terenie dawnej JW. Teraz tam wojska nie ma wiec wystrczy sie dogadac z pilnujacymi...
Lobo26 Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Chikooprzejrzyj sobie galerie na BDB - bunkry dla bunkrowców.Tam jest galeria z bazy w Pobierowie.Pozdrawiam !
mahon Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 W zwiażku z faktem, że pracowałem sporo lat w różnych dywizjonach rakietowych, z punktu widzenia poszukiwacza chodzącego z wykrywaczem jedyne rzeczy , które możesz tam znaleźć to:1. kapsle od piwa i puszki,2. na strzelnicy ewentualnie łuski od kałacha, pistoletowe i kbks ale wątpliwe, bo wojsko łuski zbiera i rozlicza + w kulochwycie mnóstwo skorodowanych pocisków,3. resztki kabli różnej średnicy chociaż ze względu na miedź to raczej samą izolację od kabli4. metalowe śmieci typu resztki blach, kątowników, łopaty, grabie, resztki pojemników, puszek na smary itp.5. jedyne skarby można znaleźć, jeżeli w czasach funkcjonowania jednostki jakiś magazynier zakopał jakieś lewe nadwyżki" bo jechała kontrola a później zapomniał wykopać :-) W jednym z dywizjonów w którym pracowałem w najbardziej gęstych krzakach stało podwozie do ZiŁ-a. Stało tam tyle lat, że nikt nie wiedział czy jest lewe" czy to legalny złom :-)Odnośnie opisu dywizjonów rakietowych poszukaj w wyszukiwarce mojego opisu typowego dywizjonu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.