Skocz do zawartości
  • 0

Co to za helm

tomekczar1

Pytanie

Napisano

Prosze pomuscie mam taki helm niczym przypomina rogacza ale miedzy dwoma nitami a nizej niz rog ma po dwoch stronach male dziurki co widac na fotografi Mam pytanie co to za model helmu.Prosze o pomoc z gory dziekuje

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prosze pomuscie mam taki helm niczym przypomina rogacza ale miedzy dwoma nitami a nizej niz rog ma po dwoch stronach male dziurki co widac na fotografi Mam pytanie co to za model helmu.Prosze o pomoc z gory dziekuje

Napisano
na cito to moge powiedzieć ze wygląda to na niemiecki wz18 -czyli rogacz jakby tu napisac-kolejna odmiana po klasycznym wz.16-ale daj proszę więcej fotek-środek-jakie mocowanie podpinki itp.a co do dziurek-hm...mocowanie na jakąś odznake?tyle mi do głowy przychodzi,ps.ma fasunek?-na ilu nitach on siedzi?
Napisano
Albo coś mi się pomieszało, albo afgańskie miały takie właśnie mocowanie oznaki... http://www.cascoscoleccion.com/alemania/al16c.htm Piotrek
Napisano
Wielkie dzieki ale narazie nie posiadam wiecej fotek ale jak zrobie to dodam.Ma 5 nitow po dwa z kazdej strony i jeden z tylu na kazdym z nitow od srodka sa kawalki grobej skory
Napisano
Może i były też 18. Kto tam je kiedyś rozróżniał. Zobacz, że u Joseby jest hełm austriacki z oznaką Afganistanu. Piotrek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie