Witam, Proszę o pomoc w identyfikacji pocisku rakietowego. Cały korpus wykonany z aluminium, długość ok. 1m, średnica ok. 15cm, chyba 8 stateczników (teraz nie jestem w stanie dokładnie określić), brak góry zapalnika - tylko pierścień regulacyjny, w górnej części oznaczenia numeryczne zaczynające się od wybitych w korpusie 39 a dalej malowane (wysokość cyfr ok. 7mm), mniej więcej na środku oznaczenie: SL Mg/NO (wysokość liter ok. 10mm) także malowane. W tym oznaczeniu nie jestem pewien ostatniej litery „O” bo troszkę zatarta była ale odczytałem jako „O” Silnik z jedną dyszą. Niestety nie posiadam zdjęcia.
Pytanie
Michal-01
Proszę o pomoc w identyfikacji pocisku rakietowego.
Cały korpus wykonany z aluminium, długość ok. 1m, średnica ok. 15cm, chyba 8 stateczników (teraz nie jestem w stanie dokładnie określić), brak góry zapalnika - tylko pierścień regulacyjny, w górnej części oznaczenia numeryczne zaczynające się od wybitych w korpusie 39 a dalej malowane (wysokość cyfr ok. 7mm), mniej więcej na środku oznaczenie: SL Mg/NO (wysokość liter ok. 10mm) także malowane. W tym oznaczeniu nie jestem pewien ostatniej litery „O” bo troszkę zatarta była ale odczytałem jako „O” Silnik z jedną dyszą. Niestety nie posiadam zdjęcia.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.