akcej Napisano 1 Styczeń 2007 Autor Napisano 1 Styczeń 2007 Ponawiam prośbe o identyfikacje hełm pozyskany ze złomowiska przeszukałem net i najbliższy mu jest wz 67 jednak brak jakichkolwiek śladów mocowania podpinki i stopień korozji dają do myśleniapozdrawiam
akcej Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 To prawda że brak jest jakichkolwiek śladów mocowania widać tylko niweielki otwór nad uchem jak po przestrzale i małe zagięcie rantu. Hełm przypomina 67-ke fakt dwa lata w takiej pomykałem jednak stopień korozji i brak śladów farby świadczy że chyba ma troche lat.
tasiu1 Napisano 2 Styczeń 2007 Napisano 2 Styczeń 2007 Witam. Wszystko wskazuje na to, ze twój hełm to półprodukt hełmu wz.67. Nie ma co się sugerować stanem korozji. Pisałeś, że pozyskałeś go ze złomowiska a to nie są dobre warunki do przechowywania. Przedstawiam zdjęcie mojego półproduktu, nawet nie ma obrobionych rantów. Jakby ci ten hełm zalegał napisz.Pozdrawiam
Pytanie
akcej
1
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.