tomekczar1 Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Szukam starych map z karczmami mlynami dworkami na lubelszczyznie
ubenfurer Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 hehe , większość forumowiczów z tamtego rejonu też takich map szuka lub już są w posiadaniu i nie wiem czy ktoś się znajdzie żeby oddać nie prawdzoną i nie przechodzoną miejscówkę .Duża większość poszukiwaczy poluje na takie miejsca.Musisz sam się postarać o tego typu mapy i dokumenty.Odwiedź bibliotekę może tam znajdziesz potrzebne artykuły.Życzę powidzenia i pozdrawiam
ładziak111 Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 często jest tak że mapy są wogóle nie przydatne , trzeba chodzić samemu i wejść na takie miejsca . nieraz potrwa to kilka lat ..... nie kupuj map bo to strata pieniędzy lepiej popytać ewentualnie naprawdę starszych ludzi no i chodzić w terenie , dużo chodzić
marop Napisano 26 Grudzień 2006 Napisano 26 Grudzień 2006 To żaden problem , musisz odwiedzić archiwum w Lublinie .Udostępnią Ci wszelkie mapy jakie są w ich posiadaniu w tym tzw.mapy kolońjalne na których sa zaznaczone :karczmy ,młyny itp.Ja tak zrobiłem i na nich opieram swoje poszukiwania.Pozdr...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.