Skocz do zawartości

Busola kierunkowa M.K.32

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Na mojej jest napisane: WP, orzełek,Gerlach,Warszawa,M.K.32,Nr 3947...Mam prośbę - byłbym bardzo wdzięczny za skany tej instrukcji, bo przymierzam się do małej konserwacji.Serdecznie pozdrawiam.
Napisano
No właśnie Dominiczeq ,jak masz mozliwość to zamieść fotki tej twojej busoli. Ja mojego wykopanego rupka" będę rekonstruował i przydadzą się każde fotki i informacje.

pzdr wszystkich

bjar_1

janek - wysłałem maila.
Napisano
Witam !
Na Allegro jest teraz kilka busol, egzemplaż Gerlacha jest w ekwipunku na www.bolas.prv.pl.
Czy dało by się instrukcję przeskanować i wysłać - byłbym bardzo wdzięczny, przez pocztę polską było by skomplikowane i forsa ze zwrotem kasy za ksero i przesyłkę ( podbranie ) by poszła jak za paczkę :(
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Janek jeszcze raz wielkie dzięki - właśnie Poczta Polska dostarczyła mi list od Ciebie.
Instrukcja - super sprawa !!!

pzdr

bjar_1
  • 5 years later...
Napisano

Witam, mam taka busole w stanie idealnym, chcialbym tylko ja wyczyscic, czy rozbiera sie ja wykrecajac te 5 srub czy tez jest jakis inny sposob. Czy w srodku sa jakies elementy ktore mozna uszkodzic - wszystko jest sprawne tylko chcialem tarcze przeczyscic

Napisano
Po co rozbierać taki piękny stan, wiele nie poprawisz, a tylko bedą porysowane śrubki i możesz zadrzeć obudowę, nie warto, lepiej nich zostanie w stanie fabrycznym, to ma swój smak!!!
Pozdr i gratulacje
Napisano

Ok, w takim razie nie bede nic kombinował, wiecie może ile ich wyprodukowali moja ma numer 1056. Czy to cenne znalezisko, dostałem od kolegi, robił porządki w garażu i miało iść na złom ;)

• 3 months later...
Napisano
Witam, czy ktoś dysponuje skanami instrukcji busoli o której mowa w tym wątku i jest w stanie się nia podzielic ?
Napisano
Zapraszam kolegę do odwiedzenia poczatku tego wątku, janek_toruń prezentuje tam instrukcję o którą pytam.
Napisano
Jeśli można, to dołączam się do prośby Kolegi Beryla i też proszę o xero instrukcji busoli.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie