Rumburak Napisano 14 Październik 2003 Autor Napisano 14 Październik 2003 Mam nadzieję, że to nie będzie uznane za reklamę ani konkurencję dla Odkrywcy. Zajrzyjcie na stronę:http://www.karta.org.plTo jest strona kwartalnika historycznego Karta. Walkami na frontach II Wojny się nie zajmują, ale międzywojniem, Kresami Wschodnimi, wojną polsko - bolszewicką, Zaolziem, Wołyniem, partyzantką, presiedleniami, obozami koncentracyjnymi i jenieckimi, Niemcami w Polsce po 1945 itp. Dla miłośników tych tematów świetne źródło informacji. A najważniejsze, że są niesamowicie rzetelni w relacjach. Więc od razu po przeczytaniu jakiegoś artykułu można brać piszczałkę i iść w teren...
jotes Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 No i przede wszystkim pasjonujace kolekcje zdjęć. Np. takich - nie mogłem powstrzymać się przed zamieszczeniem, bo zdjęcie podpisane mniej więcej jako widok miasteczka".Hi, hi, zawsze mówiłem, że jestesmy prowincją ;-)Pzdr,jotes
mmichu Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 Na tym zdjęciu to Ostrów Tumski w naszym przytulnym miasteczku :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.