woytas Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Czas zaczac- bedzie sie lepiej przegladaloCzy ktorys z kolegow wie gdzie bylo stare probostwo w Rybniku? Staly tam wozy taborowe ekipy ze wzgorza cmetarnego. Interesuje mnie dokladne lokalizacja- mniejwiecej wiem ale czekam na potwierdzenie.I sprawa droga - posterunek Policji Panstwowej-na mikolowskiej byl- ale ktory budynek? Tez mam 2 wytypowane ale czekam na potwierdzenie.
woytas Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Dziekuje za sugestie kolegi ale to nie to :)Moze sprawdzic jaka jest prawidlowa odpowiedz- czekam na nastepne sugestie
woytas Napisano 26 Grudzień 2006 Autor Napisano 26 Grudzień 2006 Do kapitana Kotucza nie dotarl na czas rozkaz gen.Sadowskiego wiec nie mogl sie do niego dostosowac. Reszta batalionu zdarzyla sie wycofac- jedynie wzgorze cmetarne bronilo sie mniejwiecej do godziny 12
zbyszek545 Napisano 27 Grudzień 2006 Napisano 27 Grudzień 2006 Rozkaz wycofania dal chyba mjr.Mażewski i gen.Sadowski wówczas tego nie wiedział.
woytas Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Napisano 27 Grudzień 2006 Masz racje ale wydal go gen Sadowski a potem polecialo w dol
Klaus BOLS Napisano 29 Grudzień 2006 Napisano 29 Grudzień 2006 pewna znajoma pani z urzedu miasta dzialu promocji miasta pytala mnie czy tworcy strony zapomniany rybnik" pozwalaja na umieszczenie linka tej strony na www.rybnik.pl" w celu reklamy. Prosi także o krotki opis strony.pozdro
woytas Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 odpowiem jak Marcinkiewicz...Yes Yes Yes...Moze napisac Strone Tworzy grupa sfrustrowanych emerytow pragnacych oderwac sie od szarej kwa kwa rzeczywistosci.. : " :)))Dobra niech szanowna Znajoma ktorej naprawde dziekujemy za zainteresowanie strona tworzona przez milosnikow Rybnika pragnacych zachowac dla nastepnych pokolen to co za chwile zniknie z ziemi "
faco Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 No kurde!Niezle;)Poszukuje map WIG-100 Rybnika i okolic moze by sie tu znalazl jakis chojny kolega co by mi udostepnil?
woytas Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 dostaniesz po poludniu- nie denerwuj sie :)
woytas Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 co z forum niemam pojecia bo nadaje nie z domqu :(
saper1939 Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Woytas podeślij mi tez ta mape jeśli nie masz nic przeciwko.
woytas Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 Poszlo do kolegow- uprasza sie o zrobienie tego o co prosilem w mailu ok?
saper1939 Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Ok,a tak przy okazji jak było na spotkaniu?Troszke za póżno daliście znać.
woytas Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 no bo pozno sie dogadalismy- ogolnie sluzbowo co do stronki i dalszych planow- nic nie straciles bo wszystko wyjdzie w praniu- po nowym roku sie umowimy wczesniej na pare godzinek w knajpie :)
woytas Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 dobra- obiecuje, ze sie postaram :PBadylaz wejdz na nasze rybnickie forum jesli mozesz ok?
woytas Napisano 12 Styczeń 2007 Autor Napisano 12 Styczeń 2007 dobra- obiecuje, ze sie postaram :PBadylaz wejdz na nasze rybnickie forum jesli mozesz ok?
U311 Napisano 14 Styczeń 2007 Napisano 14 Styczeń 2007 Witam!Badylarz" piszac swoją odpowiedz na mojego posta opiera się najprawdopodobniej tylko i wyłącznie na polskich autorach: P. Dubiela, Wł.Steblika, J. Zielińskiehgo. W tej literaturze działania bojowe w rejonie Rybnika opisuje się z perspektywy polskiej.Polecam bardzo dobre opracowanie z 1940r. korespondenta wojennego który brała udział w walkach o Rybnik w składzie 1 komp. czołgów 15 Pułku Pancernego Heer, Oberleutnanata Otto Evertz. Pozycja bardzo dobre opracowana merytorycznie jak równiwż poparta ok. 60 fotografiami miasta jak i okolic z dnia 1 i 2 wrzesnia 1939r. wykonanych przez autora.Na historie moim zdaniem trzeba patrzeć obiektywnie zapoznając się ze źródłami historycznymi obu stron i wtedy wyciągać odpowiednie wnioski.
woytas Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Napisano 14 Styczeń 2007 u311 bardzo bym Cie prosil- odezwij sie do mnie na maila !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.