drwal Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2006 Mam pytanko jaki skiład sól woda chodzi mi o proporcje do elektrolizy jle soli na ilość wody na dobry rozdwór żeby odrdzewic szkielet Pepeszki oczywiśćie wykopek za inf z góry dzeki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Podobno 5%, ja ta wolę kreta.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Soli mozna sypac według uznania zaduzo niezaszkodzi,z kretem uwazaj na oczy i rece.A zeby dobrze odrdzewic to 12V i duzo cierpliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirpiotr Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Nie stosuj soli tylko kreta, a najlepiej czystą sodę. Po soli fanty zaczną ci szybko korodować.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Najlepiej czyste NaOH jak nie to kret, w ostateczności sól. 10-15% wagowo.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Sa sypie 3 łyżki stołowe kreta w granulkach na 0,5l wody. A czy czysta soda też jest żrąca jak kret?? tzn, nie można wkładać rąk do roztworu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Grudzień 2006 Share Napisano 31 Grudzień 2006 Kret to prawie czysta soda, żrące to tak samo.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.