Skocz do zawartości

Uniwersalny wykrywacz

osa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich
Potrzebuje wykrywacza na kolorowa drobnice i na militarke , do 1500 zł , przedtem mialem Dukata 2.3 , sprawowal sie bardzo dobrze ale juz czas zmienic na cos leprzego. Zastanawiam sie nad zagranicznym producetem wykrywaczy ale niewiem ktore modele maja uniwersalne wlasciwosci, ale moze byc tez Polski. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
Napisano
Duzo czytalem i juz sam niewiem , zagraniczne wykrywki bardziej nadaja sie na drobnice a ja bym chcial wyciagnac tez jakies zelastwo , wiec chyba zostaje jakis polski producet tylko jaki ?
Napisano
Uniwersalny? Napewno Polska firma Rutus robi uniwersalne wykrywacze. Polecam na takie wypady Rutus Solaris- masz i tryb statyczny, i dynamiczny, czyli na zlom i na drobnice.
Napisano
Wlasnie , kazdy poleca tego Solarisa , a cos innego jest , tak zeby miec wybor, co z innymi firmami az tak sa zle ?a zachodnie firmy robia statyki z dynamikami w jednym wykrywaczu ?, czekam na inne propozycje, dzieki
Napisano
Witam!

osa - W zachodnich musiałbyś się przesunąć do innego pułapu cenowego np. Whites XLT albo kupić z drugiej ręki Orzełka Spectrum lub 5900.. Co do innych polskich, to poczytaj spokojnie opinie uzytkowników zanim podejmiesz decyzję. Przypominam tylko, że tylko Solaris ma też mixerka, czyli mieszany tryb statyczno-dynamiczny z dyskryminacją;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Fajny ten solaris , ale na stronie produceta napisane jes ze opracowuja nowy model wykrywacza wiec moze warto poczekac na nowosc
Napisano
Pewni opiniotwórczy" uczestnicy list dyskusyjnych z dużą ilością postów są identyfikowani z dystrybutorami [Warszawa i Trójmiasto] sprzętu zachodniego. I o tym też można poczytać na forach.
Przypominam, że kupując polski sprzęt dajesz pracę rodakom.
Co do nieporuszanego na forach jakości sprzętu zachodniego [pojecie sprzętu ogólne]... to poczytaj o F16. Mit o jakości sięgnął bruku. Ledwo doleciały.
Napisano
Przypominam, że kupując polski sprzęt dajesz pracę rodakom."

Przypominam, ze kupujac moj sprzet, troche zarobie...
Przykro mi, ale ta reklama ci slabo wyszla :)

No to tak. Jak juz mowilem, Rutus robil i robi wykrywacze uniwersalne. Ja osobiscie posiadam Rutusa Firsta. Na pozor, ten wykrywacz niemoglby byc uniersalny, bo posiada tylko jeden tryb- dynamiczny. A jednak w tym detektorze to wlasnie sam dynamik jest uniwersalny :) Mialem tez okazje pracowac z innymi wykrywaczami, miedzy innymi np. Tesoro De Leon. Wlasciwie nie ma takiego wykrywacza, ktory jest przeznaczony TYLKO na drobnice, i tylko drobnice lapie. Kazdy wykrywacz znajdzie ci drobnice i militarke, tylko na roznych glebokosciach. Naprzyklad Tesoro De Leon jest extra na drobnice, extra osiagi, ale w lesie tez nie jest zly- wpadaja w lapki wspaniale fanty. Tylko tu pytanie, co by jeszcze wpadlo, gdyby szukac wykrywaczem statycznym ktory szuka na wiekszej glebokosci militarki? Poszukujesz wykrywki uniwersalnej. Tak jak mowil VanWorden, aby kupic zagraniczny, uniwersalny wykrywacz, trzeba wejsc w wieksze ceny. Czyli wychodzi na to, ze Rutus to jedyna Polska firma godna polecenia.

Ja tez szukalem wykrywacza uniwersalnego. Kupilem, i fajna sprawa, ale jednak kiedy zrobilem wypad w las, i trafilem na dosyc duza ilosc urwilapek", odechcialo mi sie szukac militarki- chociaz w tym samym miejscu znalazlem helm. Cos czuje, ze jeszcze dlugi czas do lasu nie wejde. Natomiast moim nastepnym wykrywaczem bedzie cos ze sredniej polki Tesoro- drobnica jednak jest ciekawsza, ale to moja opinia :))
Napisano
Przypominam, że kupując polski sprzęt dajesz pracę rodakom." - ileż w tym patriotyzmu , ileż wniosłych idei :)

Czyli wychodzi na to, ze Rutus to jedyna Polska firma godna polecenia."

Nie jest jeszcze HS-3 i konstrukcje Mranda.

pzdr.
Napisano
Co do wykrywaczy Armanda - myslę , że chętnie posłuchamy opinii użytkowników nowego sprzętu z tej stajni" . Piszę owego" bo na temat starego opinie są raczej utarte i ja się do nich dołączam. No ale może w Armandzie" zmieniło się na in plus" :)

pzdr.
Napisano
Informuję, że tzw owe wykrywacze", z ażurową sondą produkuję już chyba czwarty rok. Bezwładność list dyskusyjnych jest przygnębiająca. Tym samym przygnębiające jest więc rzekome poradnictwo kwitnące na tych listach.
Napisano
@Armand:

To co mowia listy dyskusyjne, jest prawda. Powiedz mi, czy ludzie zle mowia o wykrywaczach Tesoro?-nie, a dlaczego? Bo sa to DOBRE wykrywacze. Dlaczego Rutus ma dobra opinie w Polsce?- bo nia nia zasluguje w 100%. Pewnie Tesoro, Minelab itd tez robia tragiczne wykrywacze- tyle ze, uzytkownicy forum klamia- ot tak, dla zabawy. No prosze cie, czlowieku, zastanow sie nad soba...

Opinia o wykrywaczach Armand nie wziela sie z byle skad. Jest to prawdziwa, i potwierdzona opinia. Mowia ze twoj wspanialy" wykrywacz Prospector jest zle wywazony, ze jest ciezki. Ma slabe osiagi. A moze powiesz nam, ze to zwykla propaganda? Oczywiscie, sa tacy, ktorzy mowia ze Prospector nie jest zly- ale sa to ludzie, ktorzy nigdy w reku nie mieli innego wykrywacza, i nie maja do czego porownac. Powinienes poprostu sie pogodzic z tym, ze pana detektory nie sa w czolowce Polskich wykrywaczy, i dazyc do tego, aby byly, nie oskarzajac o nic innych firm detektorow.

I prosze tu nie mowic, ze fora sa zdominowane przez fanow innych wykrywaczy. A jesli nawet tak jest, to rownie dobrze moglby byc zdominowane przez fanow twoich piszczalek- tyle ,ze ludzie nie maja powodow, zeby twoje wykrywki chwalic. Wiec, tu sie wykazales brakiem logicznego myslenia.

Moze mnie troche ponioslo, ale tu mnie pan poprostu, najzwyczajniej w swiecie, zdenerwowal.

Mam nadzieje, ze po tej wypowiedzi nie bede luzgany", wkoncu forum jest po to, aby wywrazic swoja opinie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie