BogdanLacki Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 Co to i jak to można rozebraćZamek luźno klekocze ale pewnie przyrósł do lufy i dla tegonie mogę go rozebrać.Macie może jakiś rysunek poglądowy tego pistoletu?PozdrawiamBogdan
KRUSZYNA Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Długa kąpiel w np.ropie(2-3 tygodnie)lub bardzo obficie płynem smarująco-penetrującym(np.WD40)i do szczelnego worka foliowego,też na minimum tydzień.pozdrawiamkruszyna
BogdanLacki Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 Co to i jak to można rozebraćZamek luźno klekocze ale pewnie przyrósł do lufy i dla tegonie mogę go rozebrać.Macie może jakiś rysunek poglądowy tego pistoletu?PozdrawiamBogdan
KRUSZYNA Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 http://www.earmi.it/armi/atlas/185.htmBrowning 1922 kal.7,65mm lub 9mm.(pozycja w linku29-6).pozdrawiamkruszyna
BogdanLacki Napisano 18 Grudzień 2006 Autor Napisano 18 Grudzień 2006 Ok - spróbuję.Czy dobrze ktoś mi powiedział, że to coś to popularnie mówiąc FN siódemka?Ta nazwa pochodzi od kalibru?I jeszcze jedno - od przekręcenia(po uprzednim wciśnięciu zabezpieczenia)przedniej walcowej części zamka" - w która stronę patrząc w otwór lufy?Bogdan
zaku Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 http://www.mek-schuetzen.de/Sites/navi_links_handguns.htmpozdr.
KRUSZYNA Napisano 18 Grudzień 2006 Napisano 18 Grudzień 2006 Dobrze popatrz na rysunek z linku który podał zaku-wciskasz zabezpieczenie w kierunku wylotu lufy i przekręcasz zgodnie z ruchem wskazówek zegarka.Tak potoczna nazwasiódemka"wzieła się od kalibru broni,były teższóstki" i piątki".pozdrawiamkruszyna
KRUSZYNA Napisano 15 Grudzień 2006 Napisano 15 Grudzień 2006 Rozkładanie rozpoczyna się od przekręcenia(po uprzednim wciśnięciu zabezpieczenia)przedniej walcowej części zamka, nałożnej na wylot lufy.pozdrawiamkruszyna
Pytanie
BogdanLacki
Co to i jak to można rozebrać
Zamek luźno klekocze ale pewnie przyrósł do lufy i dla tego
nie mogę go rozebrać.
Macie może jakiś rysunek poglądowy tego pistoletu?
Pozdrawiam
Bogdan
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.