Skocz do zawartości

Śmietniki

pol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich.
Powiedzcie z własnego doświadczenia , gdzie moge szukać poniemieckich śmietników.Wiem , że powinny być wokół różnych miejscowości.Dlatego powiedzcie jak i gdzie szukać , żeby znależć , a także może jak pytać tubylców , żeby wiedzieli o co chodzi , a nie patrzylina mnie jak na dziwaka.
z óry dzięki za pomoc
pozdro pol
Napisano
Chodzi Ci o śmietniki militarne" czy ogólnie? Chociaż to nie ma reguły - na smietnisku koło miejsca w którym była niemiecka restauracja znalazła się łycha Kriegsmarine :) I tu masz już podpowiedź... Powodzenia.
Napisano
Witam!

A więc najwiecej śmietników znajduje się na obszarze, w którym znajdowała się jakaś restauracja,dworek,nawet dom.Jeżeli w pobliżu znajdują sie leje po bombkach to radze sprawdzić.Często właśnie tam wrzucano wszystkie śmieci" po rozbiórce/zniszczonym budynku/restauracji.Jeżeli taki budynek stał na przykład na wzgórzu to jest możliwość,że wszystko zostało zepchnięte z wzgórza i poturlało się grzecznie w dół, tam też radze szukać.Wystarczy że wbijesz 2-3 razy saperką i jak będziesz wiadział, jak wychodzi szkło, porcelana to juz możeszz zacząć eksploracje miejsca:))Ja kopałem na takim śmietnisku po restauracji 2 lata heh i sporo rzeczy wyciągnełem.To było jeszcze jak piszczały nie miałem:)Śmietniska to naprawde super miejsca, czasami to takie rzeczy sie znajduje że chej:)).O przypomniała mi sie fajna sytuacja.Z qumplem znależliśmy takie śmietnisko i gostek liście odgarnął żeby wbić łopate a tu pruski bagnet z I wojny światowej:))albo w tym samym miejscu medal z gapą i napisem Ein Volk,Ein Reich,Ein Furher i moneta brytyjska z 1856 r.Trochę dziwne:))A tak pozatym do butelki,porcelana,gazety,ozdoby,świeczniki,tubki po pastach,podkowy,buty,monety itd itd dosłownie wszystko, nawet szczoteczki do zębów albo maszynki do golenia:)))
Pzdr
Napisano
We Wrocławiu znam miejsce gdzie przed wojna było wysypisko śmieci. Jeszcze kilka lat temu był ladny park obecnie poszukiwacze stworzyli krjobraz ksieżycowy.
Potwierdzam bardzo wiele butelek, opakowania szklane po lekarstwach . kawalki szkla , porcelany czyli to co na smietniku mozna znalezc .Dziury po wykopkach wygladaja jak bieda szyby dochodza do 1 m głebokości a jest ich kilkaset ! Wszysto jest wymieszane z popiolem i szlaką.
Wykrywacz na niewiele się zdaje.
Zdjecia zamieszczę .
Napisano
kiedyś królowała moda na zakopywanie wszystkiego w pobliskiej okolicy, ja często znajduje dużo fajnych rzeczy na śmietnikach fortecznych, reguł nie ma zaspecjalnych, i warto przeglądać przed wejściami do schronów, ziemianek i bunkrów po bokach,,,
pozdrawiam
serdecznie
janek
generalnie stare śmietniki są boskie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie