Skocz do zawartości

Czy żyje ktoś jeszcze z hubalczyków"?

Zwierzu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
zwiezda...
Jak miał na nazwisko dziadek Twojej żony.Rozmawiałeś z Nim na temat wojaczki?Jak tak to napisz pokrótce...A jak Ci sprawi kłopot napisanie nazwiska to może pseudonim...

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
w Polsce niestety nikt nie żyje. natomiast jest dla mnie nowością że rodziewicz jeszcze żyje. wiadomo że był na wygnaniu w Angli ale teraz to nie wiem.
Napisano
Wiem na pewno że Rodziewicz żyje , mam kontakt z facetem z którym koresponduje .Co do Alickiego to mieszkał chyba we włoszech , ale czy jeszcze żyje - nie wiem .
Napisano
według czytanych publikacji na ten temat , to najwięcej osób w oddziale było w Gałkach - około 360-380 ludzi . Więc przyjmując jakąś matematyczną statystykę , to od początku powstania oddziału mogło się przez niego przewinąć około 500-600 osób , razem z łącznikami i wywiadowcami terenowymi .
Takie jest moje zdanie . Bardzo często słyszałem o znacznie większej liczebności Hubalczyków ( już po wojnie ) , ale wydaje mi się , że było bardzo wielu pseudo Hubalczyków .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie