ZUBIKED Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Napisano 11 Grudzień 2006 Witam !!! Trafił mi się dzisiaj nabój - Lebel polski z 30r. Nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt że miał i ma odwrócony pocisk. Ktoś go wyjął i założył odwrotnie. Moje pytania brzmią: Po co ktoś to zrobił? - czy jest to dowód na nudę okopową? - czy może ktoś świadomie chciał uzyskac efekt DUM-DUM , tempą stroną penetrowac wnętrza przeciwnika? - czy miało to wpływ na celność, wydaje mi sie ze pocisk taki leciał jak fryga zwiększając obszar penetracji ale tracąc na zasięgu? - czy to częsta praktyka?Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
IRONRAT Napisano 11 Grudzień 2006 Napisano 11 Grudzień 2006 Temat był już wałkowany wielokrotnie. Spróbuj poszukać na forum. Co do strzelania... kiepsko by to wyglądało.A tak na zakończenie, to masz w ręku amunicję z całą spłonką. Polecam lekturę ustawy o broni i amunicji. Ironrat
ZUBIKED Napisano 11 Grudzień 2006 Autor Napisano 11 Grudzień 2006 Dzięki INORANT Mimo że to dzisiejszy fant zapewnaiam że pozbyłem się ładunku miotającego a i spłonką też się zajmę. Pozdrawiam i pomykam szperać w wyszukiwarce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.