Germ83 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 Czy można odczytać napis który jest prawie całkowicie zniszczony??? Może znacie jakieś metody??więcej zdjęć na :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=395835
Germ83 Napisano 7 Grudzień 2006 Autor Napisano 7 Grudzień 2006 Elektrolizę hmmm... Ja jestem dopiero początkujący w tych sprawach wiec jak by ktoś wyjaśnił co to ta elektroliza to był bym wdzięczny.Pozdrawiam
Boruta Napisano 7 Grudzień 2006 Napisano 7 Grudzień 2006 Poszykaj na forum, było juz tyle razy. Możesz też na początek przetrzeć szmatką zamoczoną w benzynie.Pozdrawiam
don66 Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Wszędzie czytam, elektroliza - elektroliza. Moim zdaniem szkoda tego sztyletu na takie zabawy. Elektroliza może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Na pewno nie przywróci startego graweru. Sztylecik jest ciekawy, stary i trochę zniszczony i to dodaje mu smaczku. Słyszałeś kiedyś, by konserwatorzy zabytków poddawali znaleziska elektrolizie? Bo ja nie. Proponuję wyczyścić go szmatką zmoczoną w benzynie ekstrakcyjnej, ewentualnie delikatne usunięcie rdzawego nalotu szczotką drucianą do styków elektrycznych lub do nubuka (szczoteczka mosiężna). Można takie kupić za kilka zł. w sklepach elektrycznych, obuwniczych lub w supermarketach.
Germ83 Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 Wielkie dzięki. Napis jest tak zamazany że raczej nie ma siły na świecie która by go odnowiła.Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.