Skocz do zawartości

Niewidoczny napis.

Germ83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy można odczytać napis który jest prawie całkowicie zniszczony??? Może znacie jakieś metody??

więcej zdjęć na :

http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=395835

Napisano
Elektrolizę hmmm... Ja jestem dopiero początkujący w tych sprawach wiec jak by ktoś wyjaśnił co to ta elektroliza to był bym wdzięczny.

Pozdrawiam
Napisano
Wszędzie czytam, elektroliza - elektroliza. Moim zdaniem szkoda tego sztyletu na takie zabawy. Elektroliza może bardziej zaszkodzić niż pomóc. Na pewno nie przywróci startego graweru. Sztylecik jest ciekawy, stary i trochę zniszczony i to dodaje mu smaczku. Słyszałeś kiedyś, by konserwatorzy zabytków poddawali znaleziska elektrolizie? Bo ja nie. Proponuję wyczyścić go szmatką zmoczoną w benzynie ekstrakcyjnej, ewentualnie delikatne usunięcie rdzawego nalotu szczotką drucianą do styków elektrycznych lub do nubuka (szczoteczka mosiężna). Można takie kupić za kilka zł. w sklepach elektrycznych, obuwniczych lub w supermarketach.
Napisano
Wielkie dzięki. Napis jest tak zamazany że raczej nie ma siły na świecie która by go odnowiła.

Serdecznie pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie