Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 W sobotę Sekcja Miłośników Militariów z Cieszyna zorganizowała wycieczkę historyczną na rekonstrukcję bitwy pod Austerlitz (dzisiejszy Slawkov).Od samego przybycia naszego autokaru byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni poziomem organizacyjnym imprezy oraz jej rozmachem, wszyscy funkcyjni wręcz sami się napraszali aby pokierować przybyłych widzów nie mówiąc o profesjonalnym przygotowaniu pola bitwy. Sama rekonstrukcja bitwy mimo wielu uczestników (chyba grubo ponad 1000 żołnierzy) przebiegała płynnie każdy oddział wykonywał bezbłędnie swe manewry, a kawaleria szarżowała na żywca COŚ PIĘKNEGO!!! My oczywiście kibicowaliśmy naszym chłopcom w barwach 4 PUŁKU KSIĘSTWA WARSZAWSKIEGO prezentowali się wspaniale wspierani przez polską artylerie. NIC TYLKO ZAKRZYKNĄĆ: VIVAT WOYSKO POLSKIE !!!!! Jeszcze raz dziękujemy organizatorom i uczestnikom za niezapomniane przeżycie. SMM CIESZYN 4 PUŁK STRZELCÓW PODHALAŃSKICH Dodajemy fotki wykonane na rekonstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Nasi chłopcy ruszają na pole bitwy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 wymarsz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Gwardia do boju.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 4 PUŁK NA POLU CHWAŁY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 OCZEKIWANIE NA ROZKAZ DO ATAKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Kawaleria wyrusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Koń musi dużo jeść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Tabory wedle obory.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Dobosze- to była rozkosz dla uszu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 BITWA ROZPOCZĘTA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Artyleria co się zowie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 4 PUŁK XW W WALCE WRĘCZ.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 KAWALERIA NAPRZÓD!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cieszyniak Napisano 3 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2006 Pisząc NASI miałem oczywiście na myśli Polaków-zbierzność w numeracji pułków przypadkowa:-)- my troche inna epoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 4 Grudzień 2006 Share Napisano 4 Grudzień 2006 Mój Pułk - a ja kurcze byłem chory:-((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Byłem tam osobiscie waliłem z działa do kozaków :), powiem jedno takiej nawały artyleryjskiej nie było na zadnej bitwie jeszcze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 6 Grudzień 2006 Share Napisano 6 Grudzień 2006 Kolego Cieszyniak nie maz ostatniej foty w lepszej rozdzielczosci ? bo cos mi sie wydaje ze za kłębów widze naszą armatę. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.