Skocz do zawartości

Niemiecki agregat prądotwórczy

Rekomendowane odpowiedzi

michal7589 no jakoś tak wychodzi samo- uczuliłem moich znajomych trochę ich mam -na każdą rzecz która wyda im się stara a która wpadnie im w ręce - żeby mnie powiadamiali podobno mówią że w łóżku nie zemrę -dochdzą jeszcze targi, złomowiska , wykrywacz i mój nos

–pozdro

Jeszcze jedno pamiętajcie o archiwum miejskim nawet nie wiecie jakie perełki możecie tam znaleźć tylko trzeba wiedzieć czego szukać i jak się tam poruszać –może kiedyś założę o tym wątek ale na razie nie mogę bo mógłbym mi ktoś pomieszać szyki-a nie wielu jeszcze na to wpadło –pozdro

GL. ERZ400 b (power generator)

This was a power generator used for the 5 W.S., 10 W. S., 20 W. S., and 30 W. S. transmitters (Metsu). The power generated consisted of 400 Watts by12 to 16 Volts. These generators were a more efficient way of supplying this equipment with electricity when the motors of their vehicles were not running. Otherwise vehicular battery power had to be used which drained these batteries quickly. This example came in its original wooden crate (seen below) with a spare motor unit.
http://www.desyatnik.com/accessories/power_supplies/glerz400b.php

nie tylko do akumulatorów...

Byl to generator pradotworczy uzywany do 5ws,10ws,20,ws oraz 30ws. przekaznikow.(metsu) Moc generowala (tataj nie jasne) 400watow do 16 voltow.Pewnie chodzi o przetwarzanie 400 watow na 12 do 16 voltow.Te generatory byly sposobem na zaopatrywanie sprzetu energia elektryczna podczas gdy pojazdy byly unieruchomione....W innym wypadku akumulator pojazdu musial byc uzywany co bardzo szybko wyczerpywalo w/w.Pokazany przyklad prezentowany jest w oryginalnym drewnianym opakowaniu /oprawie z dodatkowym,,zapasowym silnikiem..

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie