huk 100 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 michal7589 no jakoś tak wychodzi samo- uczuliłem moich znajomych trochę ich mam -na każdą rzecz która wyda im się stara a która wpadnie im w ręce - żeby mnie powiadamiali podobno mówią że w łóżku nie zemrę -dochdzą jeszcze targi, złomowiska , wykrywacz i mój nos –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 Jeszcze jedno pamiętajcie o archiwum miejskim nawet nie wiecie jakie perełki możecie tam znaleźć tylko trzeba wiedzieć czego szukać i jak się tam poruszać –może kiedyś założę o tym wątek ale na razie nie mogę bo mógłbym mi ktoś pomieszać szyki-a nie wielu jeszcze na to wpadło –pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 żeby nie było nie domówień nie lubię wciskać kitu -agregat jeszcze nie jest mój -porwadzę rozmowy żeby go pozyskać -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Mylisz sie Huk, firma Audi powstała grubo przed II wojną, została załozona przez Augusta Horcha w Zwickau. W połowie lat trzydziestych weszła w skład koncernu Auto Union. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 Być może –ja zawsze kojarzyłem ze firma Audi powstała ze zlepku Auto Union –DKW-i jeszcze jakiejś jednej –po wojnie – ale pisałem że mogę się mylić- daj linka -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R. Lewy" Lewszyk Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Audi, DKW, Horch, Wanderer cztery firmy- cztery kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 sluze pomoca w kwestii textu kopiejnika.5 minutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 GL. ERZ400 b (power generator) This was a power generator used for the 5 W.S., 10 W. S., 20 W. S., and 30 W. S. transmitters (Metsu). The power generated consisted of 400 Watts by12 to 16 Volts. These generators were a more efficient way of supplying this equipment with electricity when the motors of their vehicles were not running. Otherwise vehicular battery power had to be used which drained these batteries quickly. This example came in its original wooden crate (seen below) with a spare motor unit. http://www.desyatnik.com/accessories/power_supplies/glerz400b.phpnie tylko do akumulatorów...Byl to generator pradotworczy uzywany do 5ws,10ws,20,ws oraz 30ws. przekaznikow.(metsu) Moc generowala (tataj nie jasne) 400watow do 16 voltow.Pewnie chodzi o przetwarzanie 400 watow na 12 do 16 voltow.Te generatory byly sposobem na zaopatrywanie sprzetu energia elektryczna podczas gdy pojazdy byly unieruchomione....W innym wypadku akumulator pojazdu musial byc uzywany co bardzo szybko wyczerpywalo w/w.Pokazany przyklad prezentowany jest w oryginalnym drewnianym opakowaniu /oprawie z dodatkowym,,zapasowym silnikiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 01111977 dzieki -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 Nie ma sprawy.Polecam sie na przyszlosc.B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amaleck Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 Ile jest warty taki agregat, w bardzo dobrym stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack61 Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 http://cgi.ebay.at/Funkwuerfel-Gl-Erz-400b-Afrikakorps-Funkgeraet-Stromerzeu_W0QQitemZ330177162985QQihZ014QQcategoryZ37374QQcmdZViewItemhttp://detmold.markt.de/index,1/keyword,gl.erz.400b/recordId,9f9c78e9/show.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.