Mirek69 Napisano 26 Listopad 2006 Autor Share Napisano 26 Listopad 2006 Robotnicy wykopali mi takie coś na budowie. Średnica ok. 25 cm. Mam nadzieję, że to jednak tylko przedziwne kółko od taczki, ale skojarzenia mam jednoznaczne... Może Koledzy podpowiedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 26 Listopad 2006 Autor Share Napisano 26 Listopad 2006 ...i druga strona tego kółka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahooo Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 Według mnie to kółko od pługa rolniczego m-ki UNIA grudziądz lub czegoś podobnego. Świadczy o tym niesymetryczny otwór piasty - z jednej strony większa średnica. Większość potykaczy" jakie widziałem była złożona z dwu półskorup i dziura była tylko w górnej, chociaż gdzieś widziałem też takie z antyrozbrajaczem" od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahooo Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 Napisz jeszcze, gdzie ta budowa, bo lokalizacja na wsi mogłaby potwierdzać pochodzenie rolnicze tego wynalazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 26 Listopad 2006 Autor Share Napisano 26 Listopad 2006 Niestety, nie wieś, ale prawie środek miasta, zabudowany od co najmniej stu lat. Ale działki w pobliżu są, więc... śpię spokojnie. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.