Skocz do zawartości
  • 0

Sprzrączka/klamerka z dwoma lwimi głowami

Indar

Pytanie

Napisano

Witam.
Przypadkowe dzisiejsze trafienie - zamiast klamry carskiej takie cudko. Stawiam że jest to sprzączka paska do jakiejś torby, sakwy, wieszanej na skos przez pierś.
Pytanie jaki wojak mógł nosić coś takiego, jak datowany? O ile w ogóle wojak... Może spotkaliście się z czymś takim, takimi dwoma lwimi łbami?
Dla informacji, głowa ma wymiary 5-złotówki (toszkę większa) - zapomniałem położyć.
Moja ciekawość czeka na zaspokojenie :)
kłaniam
I.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bolsze spasiba dobre ludzie.
Również skłaniam się ku chłopakom Bonapartego, chociaż sarenki dziś w lesie wspominały że może oficer Wermachtu...? :)
Kriegsmarine odpada, co by robił na środku pola zdala od morza, chyba że jakimś kanalikiem...
Stawiam jednak na coś sprzed IWŚ. Czekam na inne podpowiedzi.
kłaniam
I.
Napisano

Witam.
Przypadkowe dzisiejsze trafienie - zamiast klamry carskiej takie cudko. Stawiam że jest to sprzączka paska do jakiejś torby, sakwy, wieszanej na skos przez pierś.
Pytanie jaki wojak mógł nosić coś takiego, jak datowany? O ile w ogóle wojak... Może spotkaliście się z czymś takim, takimi dwoma lwimi łbami?
Dla informacji, głowa ma wymiary 5-złotówki (toszkę większa) - zapomniałem położyć.
Moja ciekawość czeka na zaspokojenie :)
kłaniam
I.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie