Skocz do zawartości
  • 0

Ammo

Gość Herr_MK

Pytanie

Znalazłem łuskę (niesamowite) lecz problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć wytłumaczenia jej oznaczeń, nawet nie znam kraju pochodzenia. Może ktoś wie? Z góry dzięki potężne!
Jest to łuska 7,92x57 Mauser, oznaczenie jest następujące: (jeśli nie wejdzie foto)
12 h: 39 (to chyba wiadomo co)
3 h: D
6 h: 13. (nie wiem czy kropka jest integralną częścią tego oznaczenia czy uszkodzeniem łuski, ale wygląda na to że tak, choć mogę się mylić)
9 h: L
Trochę podobne oznaczenia widziałem na amunicji do MASa... ale pewno nie tędy droga. Proszę o pomoc.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem łuskę (niesamowite) lecz problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć wytłumaczenia jej oznaczeń, nawet nie znam kraju pochodzenia. Może ktoś wie? Z góry dzięki potężne!
Jest to łuska 7,92x57 Mauser, oznaczenie jest następujące: (jeśli nie wejdzie foto)
12 h: 39 (to chyba wiadomo co)
3 h: D
6 h: 13. (nie wiem czy kropka jest integralną częścią tego oznaczenia czy uszkodzeniem łuski, ale wygląda na to że tak, choć mogę się mylić)
9 h: L
Trochę podobne oznaczenia widziałem na amunicji do MASa... ale pewno nie tędy droga. Proszę o pomoc.

Dzięki za pomoc. Jestem na dobrej drodze! Gdyby ktoś wiedział coś jeszcze proszę o pomoc. Nara.
A, i jeszcze jedno - czemu do k***y nędzy nie mam nad formularzem tego okna gdzie się dodaje foto? albo jestem ślepy albo też trochę techniki i człowiek (ja) się gubi... Dzięki za pomoc. PZDR!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie