Komarzoto Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Witam Czy ma ktos może zdjęcia Sokoła 1000 lub 600 używanego przez wermacht zdjęcia są mi potrzebne do przcy licencjackiej. Byłbym wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarnik Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 troche mi skan nie wyszedł bo zdjecie było na sliskim papierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
militarnik Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 ok dzieki wielkie ale zdjecia z uzytkowania w polskim wojsku juz mam teraz potrzebuje udokumentowac ze po klesce kampanii wrzesniowej sokoly(1000,600,200) byly uzywane przez WH lub jakies sluzby pomocnicze. Jeszcze raz prosze o pomoc jesli ktos ma takie foty i mi je udostepni bede wdzieczny. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 23 Listopad 2006 Autor Share Napisano 23 Listopad 2006 moga byc rowniez z armii radzieckiej.a tak przy okazji to polscy zolnierze na sokole na tej stronce czy nie http://www.1939.pl/galerie/uzbrojenie/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUSZYNA Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Na stronce do której podajesz link to polacy.Niestety zdjęcia z Sokołami w rękach najeźców to jak na razie bardzo trudny temat.Ja w ych tematach"siedzę już długo ale takowego nie widziałem,i co najważniejsze bardzo chętnie też bym obejrzał.Będę więc sledził pilnie ten wątek.pozdrawiamkruszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 wiem wiem bo to zdjecie mi wczoraj narobilo nadzieji ale jaca2003 je szybko rozwiał:-( tak ze tonacy brzytwy sie chyta moze ktos cos akurat znajdzie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Czy to pewne że niemcy używali jakichkolwiek sokołów ?Z tego co sie orientuje to niemcy mieli ogromną mnogość typów własnych motocykli i sięganie po sprzęt zdobyczny nie miało większego sensu, do tego typowy wół roboczy wehrmachtu w tym okresie - BMW R-12 był od sokoła po prostu nowocześniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 niemcy raczej nigdy sprzetem zdobycznym nie gardzili i choc nie szedl na pierwsza linie to mogł obslugiwac jednostki pomocnicze lub nawet trafic do armii sprzymierzonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 a przy okazji armia radziecka też cos mogła szarpnac poza tym ktos mi pisał ze sa zdjecia ze sluzby sokolow w armii wegierskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komarzoto Napisano 28 Listopad 2006 Autor Share Napisano 28 Listopad 2006 Takie cos znalazlem grzebiac dzis na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.