Skocz do zawartości

Co z nim dalej zrobic ?

Winchester

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono. Zastanawiam sie co zrobic mam z tymi nadkruszonymi rantami w jaki sposób mam je wyrównac ? Czy szpachla samochodowa bedzie w stanie trwale załatac te odkruszenia na rantach ?? Z góry dzięki za podpowiedzi

Napisano

i druga sprawa to jak mam wyjąc tą obręcz. Jest ona strasznie skorodowana i praktycznie sie rozsypuje , nie wiem czy ją zostawiac ale chyba nie ma to sensu wiec jak mam się jej pozbyc ?

Napisano
Kwestia co kolega chce uzyskac jako efekt końcowy.Nojka sztuka?No to spawacz blacharz lakiernik itp.Jeśli klimat to niech zostanie tak jak jest.
Pozdrawiam
Napisano
Ostatnio elektrolizowałem podobny, ba gorszy hełm. Wyszły bicia na nakarczku, teraz będę czyścił resztki obręczy, potem całość pomaluję i zakonserwuję. Wszelkie dziury dobrze się łata tkaniną nasączoną żywicą epoksydową epidian 5 z dodatkiem utwardzadza ok 8%.
Pozadrawiam
Napisano
Zrobie te ranty jednak żywicą z wzmocnieniem z maty szklannej ! Na studiach uczono nas że jest to bardzo wytrzymły materiał wiec nie powinno byc podatny na odpuknięcia. Do spawacza nie pójde bo jest zbyt cienka blacha w tym miejscu akurat i nie nadaje sie to chyba raczej do spawania. Ale dzięki za pomysły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie