Winchester Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Witam szanowne grono. Zastanawiam sie co zrobic mam z tymi nadkruszonymi rantami w jaki sposób mam je wyrównac ? Czy szpachla samochodowa bedzie w stanie trwale załatac te odkruszenia na rantach ?? Z góry dzięki za podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 i druga sprawa to jak mam wyjąc tą obręcz. Jest ona strasznie skorodowana i praktycznie sie rozsypuje , nie wiem czy ją zostawiac ale chyba nie ma to sensu wiec jak mam się jej pozbyc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 Kwestia co kolega chce uzyskac jako efekt końcowy.Nojka sztuka?No to spawacz blacharz lakiernik itp.Jeśli klimat to niech zostanie tak jak jest.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Ostatnio elektrolizowałem podobny, ba gorszy hełm. Wyszły bicia na nakarczku, teraz będę czyścił resztki obręczy, potem całość pomaluję i zakonserwuję. Wszelkie dziury dobrze się łata tkaniną nasączoną żywicą epoksydową epidian 5 z dodatkiem utwardzadza ok 8%.Pozadrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 czy szpachlówką samochodowa z zawartymi szklanymi moge wyrównac ranty ? czy jakoś inaczej to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 z szklanymi włóknami zawartymi w niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Jak na półke to ta szpachla wystarczy. Lepiej jednak robić tak jak pisze Boruta. Jak ma to być do rekonstrukcji - noszone, to do spawacza.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 23 Listopad 2006 Autor Share Napisano 23 Listopad 2006 Zrobie te ranty jednak żywicą z wzmocnieniem z maty szklannej ! Na studiach uczono nas że jest to bardzo wytrzymły materiał wiec nie powinno byc podatny na odpuknięcia. Do spawacza nie pójde bo jest zbyt cienka blacha w tym miejscu akurat i nie nadaje sie to chyba raczej do spawania. Ale dzięki za pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winchester Napisano 23 Listopad 2006 Autor Share Napisano 23 Listopad 2006 ale teraz mnie interesuje najbardziej jak mam tą obręcz wyjąc ? Czy wystarczy pozbyc sie tych nitów mocujących ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Po elektrolizie łatwo się rozgina wąsy i potem wystarczy podważyć nit z zewnątrz i wyjdzie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.