Merdoc Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 panowie zwaracam sie z prośbą mam do nabycia smętka hs3 imam do was pytanie czymozecie napisać mi czy jest dobrym wykrywaczem oraz jak ktoś go posiada to jakie rzeczy wyciąga i czy drobnice też pozdro merdoc
Martin Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 HS-3 jest dobrym wykrywaczem , tzn. na militarkę jest nawet bardzo, bardzo dobry , na kolorek , no coż zawsze coś znajdziesz ale nie będą to efekty jak przy dobrych wykrywaczach dynamicznych. Przed zakupem , poczytaj starsze posty na naszym Forum , a szczególnie o specyfice wykrywaczy statycznych :)pzdr.
suchy ss Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 posiadam smetka i uwazam ze jest dobry na militarke:)
Merdoc Napisano 21 Listopad 2006 Autor Napisano 21 Listopad 2006 to co mezecie za cene do 800 zł polecic bo za tyle mam kupic smentka jestem przekonany ze jest git wykrywacz moze jakies foty co nim wyciągacie pozdro
suchy ss Napisano 21 Listopad 2006 Napisano 21 Listopad 2006 hmmm, ale masz mozliwosc kupienia za 800zl nowego? no smetkiem wyciagniesz wszelakie militaria i czasami jakas monetka sie trafi:) ale trzeba poswiecic troszke czasu na nauke, a jak juz sie nauczysz to ho ho mozesz zaskoczyc sam siebie:)pzdr.Dawid
Merdoc Napisano 22 Listopad 2006 Autor Napisano 22 Listopad 2006 nowy nie prawie trzy letni za 800 zł
suchy ss Napisano 22 Listopad 2006 Napisano 22 Listopad 2006 to Ci sie nie oplaca, kolega chyba zwariowal hehe, prawie 3latek za 800zl?:/ za nowego zaplacisz 850zl u Pana Henia, a jezeli jestes z W-wy to jestem pewien ze sprzeda za 800zl:)pzdr.Dawid
Merdoc Napisano 22 Listopad 2006 Autor Napisano 22 Listopad 2006 koles zleciał na 700 za smętka jeasli powiadasz ze nowy troszke drozej daj namiary mail albo nr telefonu oto mój mail merdoc1@wp.pl
Merdoc Napisano 23 Listopad 2006 Autor Napisano 23 Listopad 2006 albo suchy ss jak powiadasz ze nowy 850 to za taką cene tez mam L.TECH: Garrett ACE250 i który jest lepszy
suchy ss Napisano 23 Listopad 2006 Napisano 23 Listopad 2006 na militarke zdecydowanie smetek i napisze Ci to kazdy z forum:)a jezeli monetki to ACE:) to co chcesz ten numer tel. do Pana Henia?
Merdoc Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 jednak rezygnuje z smetka i zakupuje Wykrywacz Tesoro Silver uMAX co sadzicie o tych wykrywkach
Martin Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 To jaki dokładnie bedzie Twój profil poszukiwań? ( bardziej militaria czy jednak kolorowy drobiazg)pzdr.
Merdoc Napisano 28 Listopad 2006 Autor Napisano 28 Listopad 2006 kolorek tak ale bede chodził głównie tylkopo lesie za militariami ale sprzedawca zapewnił ze militaria spoko bede tez wyciągał to wkońcu juz nierwiem sam jaką wykrywke szczególnie na militaria ale dyskryminacja miło widziana
Martin Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Jak po lesie za militariami , to raczej na Twoim miejscu słuchałbym kolegów z tego postu , a nie sprzedawcy :)Na takie poszukiwania nie polecam prawie najprostrzego Tesoro - prościutkiego dynamicznego moneciaka z małą cewką.pzdr.
suchy ss Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 ja juz sie nie wypowiadam, sam nie wiesz czego chcesz, czy na militarke czy na kolorek, najlepiej zrobisz jak pogrzebiesz na forum, na nim sa opisane chyba wszystkie wykrywacze.pzdr.Dawid
Raned Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Wyrażona tutaj opinia o Silverze uMAX jest nierzetelna i tendencyjna. Wykrywacz posiada cewkę 20 cm, a cewki pomiędzy 17,8 a 24,5 cm są cewkami uniwersalnymi, w które zaopatrzone są prawie wszystkie wykrywacze prod. zachodniej.Nazywanie wykrywacza moneciakiem" ma na celu zdyskredytowanie go. Nie dalej jak 2 dni temu otrzymałem telefon od użytkownika, który znalazł Silverem to, czego się nie powinno znajdować (to krótkie) z pytaniem jak to oczyścić.Sam kilka lat temu na Mierzeji znajdowałem Silverem zamki karabinowe w miejscach przechodzonych przez setki osób z każdego typu sprzętem, także Smętkami.Sugeruję żółtą kartkę:)
Raned Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 I jeszcze kilka dwa linki, które mogą pomóc w podjęciu decyzji:http://www.staffsmetaldetectors.co.uk/depth_test.htmhttp://metaldetectorreviews.net/detectors/6-1-silverumax.html
krzycho Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 proste! na militaria smętek na drobnice tesoro.
Martin Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Tesoro Silver uMAX - prościutki dynamiczny moneciak z małą cewką.Rozkładamy zdanie na czynniki pierwsze:Prościutki- ma aż dwa pokrętła i jeden przełącznik , a to znaczy że skomplikowany nie jest :)Dynamiczny - do militariów wskazany jest dobry tryb statycznyMoneciak - wykrywacz z trybem dynamicznym , dobrą dyskryminacją jest predysponowany do monet i kolorowego drobiazgu a nie militarii Reasumując Tesoro Silver uMAX jest jakby na to nie spojrzeć: prościutkim dynamicznym moneciakiem :)Opowieści o telefonach o niczym nie świadczą bo widziałem super trafienia WP-3 czy Dukatem tam gdzie chodziły Exsplorery , Whites'y i inne. Ostatnio mój kolega trafił Minelabem GT fajny bagnet no ale trudno by było polecać GT na militarkę ;)Denar: troszkę więcej rzetelności a mniej tendencyjności :)Merdoc: jak chcesz szukać kolorku to Tesoro jest fajne , ale , że jako Ty masz inne zaiteresowania ... to sam sobie odpowiedz i podejmij decyzję.Poazdrawaim
Raned Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Do poszukiwań muilitarii używam wyłącznie wykrywaczy dynamicznych np. Tejona i bez problemów je znajduję. Nexus też jest tylko wykrywaczem dynamicznym, a na militaria żaden statyk mu nie dorówna (wyjątek PI z cewkami większymi niż 40 cm).Cała teoria wyłożona piętro wyżej jest bezpodstawna.
Martin Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 Podstawne czy bez , to bezdyskusyjne jest to , że Tesoro Silver to nie Tesoro Tejon ani Nexus ;) i sam w sobie na militaria nie zabardzo się nadaje.pzdr.
Merdoc Napisano 28 Listopad 2006 Autor Napisano 28 Listopad 2006 chłopaki nie denerwujcie sie ja chcetylko kupic git wykrywacz do lasu na militarke do ceny 900zł oczywiscie dobry za ta cene sprzedawca was nazywa naganiaczami to napiscie odpowiedni model za tą kwote i jak coś ską go zakupic i wszystko dzwonie i biore pozdro merdoc1
ARKADIO.IE Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 witam po pierwsze,w wcześniejszych postach czytamy(ja tez) wykrywacze statyczne -militarka ------------------------wykrywacze dynamiczne -kolor więc nie proszę nie mieszać koledze w głowie , odnośnie Tesoro to widzę że coraz bardziej do wszystkiego się nadaje,Denar czy ty czasem nie przeginasz.mieliśmy dyskusje odnośnie C.scope 1220xd/1220xdp/1220R są to statyki/podobnie pszestażałe /ale dalej działają/ pozdrawiam
don66 Napisano 29 Listopad 2006 Napisano 29 Listopad 2006 Jeżeli bedziesz poszukiwał militarii to zdecydowanie weź Smętka i to najlepiej z dużą cewką. Kolorek też możesz nim wyciągnąć. Jeżeli nastawiasz sie na kolorową drobnicę to lepszy bedzie Garrett ACE. To sprzęty popularne i sprawdzone. Cena w zasadzie ta sama. Z tańszych wykrtywek uniwersalnych Rutus Solaris, koszty większe, ale masz sprzęt do wszystkiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.