ziober10 Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 Witam, wykopałem ją na carskich pozycjach, wysokość 5cmm, szer 4,5cm, grubosć 2 mm, kształt owalny, z boku radełkowanie jak maja monety, z tyłu grawerka cyrylicą, z przodu widoczne resztki farby białej w kształcie krzyża, jak ktoś może pomóc w identyfikacji proszę o odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziober10 Napisano 20 Listopad 2006 Autor Share Napisano 20 Listopad 2006 druga strona blaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pika Napisano 20 Listopad 2006 Share Napisano 20 Listopad 2006 Kolego Ziober10,to jest coś naprawde bardzo ciekawego,trzeba sie nad tym mocniej zastanowić przy jakimś browarze,a tzk apropo to nie jest dział indentyfikacji znalezisk,pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziober10 Napisano 21 Listopad 2006 Autor Share Napisano 21 Listopad 2006 Witam kolegę z forum, jestem nowy na forum i jeszcze nie wiem za bardzo jak się posługiwać i poruszać na tych stronkach, ale potem nie popełnia się takich błędów, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=302401#309134kolego pika gratuluję czujności partyjnej"...od myślenia boli głowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pika Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 A już wiem gdzie to wcześniej widziałem,właśnie to jest częsć kompasu carskiego,szukaj w okolicy reszty,pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 rzekłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 Mam kompasy carskie ale owalnego nie widziałem.Może jakieś zdjęcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foni1969 Napisano 21 Listopad 2006 Share Napisano 21 Listopad 2006 Chyba się trochę rozjechał...Tył pasuje.Podziałka ,producent i coś tam jeszcze.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziober10 Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Witam Kolegów z forum, serdecznie dziękuję za info z linkiem , teraz już wiem o co biega, a reszty poszukam niedługo :-) w przyszłą sobotę , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.