Gość Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 Witam forumowiczow!Poniewaz chcialbym zalegalizowac" moje poszukiwania;) Czy ktos moglby mi napisac w jaki sposob mozna wyrobic koncesje/licencje? Ile ta przyjemnosc" kosztuje??? Pozdrawiam!Michal
past Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Wg mojej wiedzy to:Teoretycznie musisz zalożyć firmę , przed każdym kopaniem uzyskać zezwolenie właściciela terenu , konserwatora zabytków. Oczywiście przed wyruszeniem w terem powinieneś mieć opis tego co chcesz znaleść przedstawić to ww słuzbom itd. Jak chcesz wykopać Bursztynową Komnatę to opłaca się , ale jak kilka monetek to chyba gra nie warta świeczki , (a co będzie jak rano przed kopaniem stwierdzisz że dziś to ci się nie chce ale pojedziesz jutro???? wszelkie pozwolenia szlag trafi)
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 No i musisz zatrudnić archeologa. Chyba, że sam masz uprawnienia.Pozdrawiam
Kopi Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 He, he, he dobre! pewnie każdy kto chodzi z wykrywką myślał o takim rozwiązaniu ale niestety w naszej pięknej ojczyźnie nie da rady. Może za 50 lat....Pozdrawiam
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Chodze od niedawna (3 lata) , myslalem ze bede fair" w stosunku do siebie i panstwa, ale dochodze coraz czesciej do wniosku, ze miszkam w dziwnym kraju-gdzie aby cokolwiek zrobic trzeba lamac IDIOTYCZNE przepisy... Pozdrawiam!Michal
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Chodzić z wykrywaczem możesz do woli bez pozwoleń (oczywiście z wyjątkiem chodzenia po prywatnym terenie:). Tylko znaleźć Ci nic nie wolno :-))))))))PozdrawiamMILBAS
danieloff Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Najlepiej oficjalnie" szukać np. zgubionych rok temu podczas grzybobrania kluczy, kolczyka zgubionego przez koleżankę, meteorytów itp. Nigdy nie mów postronnym ludziom ani tym bardziej żadnym służbom, że szukasz militariów lub monet. Naprawdę nie warto.
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Witam.wiem wiem, wlasnie dlatego chcialem to jakos zalegalizowac, poniewaz troszke mnie meczy to cale ukrywanie sie po lasach... Ale coz, trzeba bedzie dalej sie kryc...Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.