janek_toruń Napisano 6 Październik 2003 Autor Napisano 6 Październik 2003 Witam serdecznie.Poniżej przedstawiam pytanie które chciałem zadać.Co to jest ?PS:Ja wiem to taka tylko zagadka.
Etam Napisano 6 Październik 2003 Napisano 6 Październik 2003 Jest to chyba naęd od kopuły pancernej która znajduje sie w w jednym z fortów nad wisłą w Toruniu.Pozdrawiam.
yupiter Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Szkoda, że takie zaleziałe. Wyglądałoby super po zakonserwowaniu........
janek_toruń Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 Teren był pod opieką winiarni -- he tak oni się opiekują tym. Są to mechanizmy odrotowe baterii Haubic 210 mm na Forcie nr 1 w Toruniu. Jedyny fort pancerny wybudowany przez prusaków w Polsce posiada dwie baterie po 2 sztuki.Są piękne i zrobiły na mnie ogromne wrażenie.Posiadam komplet oryginalnej dokumentacji (kopie oczywiście) pruskiej tego obiektu. Pozdrawiam i dzięki za udział w zabawie.
Pytanie
janek_toruń
Poniżej przedstawiam pytanie które chciałem zadać.
Co to jest ?
PS:Ja wiem to taka tylko zagadka.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.