Skocz do zawartości

Jaki sprzęt na mocno zmineralizowany i zaśmiecony teren?

diabelski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, temat rzeka jak sądzę ,ale może uda mi się coś wyłuskać.
Teren który chcę przeszukać to mokry czarnoziem w którym zalegają przeróżne metalowe śmieci i kamienie magnetyczne.
Szukałem na Solarisie ale nawet przy maksymalnym skręceniu w prawo gruntu" wciąż pokazuje pełną skalę w prawo", nie pomaga zmniejszenie czułości, na dynamice wykrywacz śpiewa" prawie jak minelab na stu tonach, choć 50m dalej spisuje się już bez zarzutu.
Zastanawiam się poważnie nad zakupem drugiego sprzętu który się z tym upora. Tylko jaki??? -sprzętu w bród a jeździć co dwa dni 100km po to żeby wypróbować kolejny wykrywacz mija się z celem. Kwota którą mogę przeznaczyć to ok.3000.
Za opowiedzi z góry dzięki!
Napisano
Witam.
Mam Quattro i na takim terenie nigdy nie miałem problemów,np:osuszone bagno miejsce potyczki 1863 pełno rudy żelaza ja kilkadziesiąt trafień [kolor] a kumple po kila [cs990,dukat,musketeer adv. i jakiś chińczyk]
Polecam
PZDR
Napisano
Witam!

Sytuacja domaga się multiczęstotliwościowca, a w tej bajce to tylko Minelab Sovereign, Quattro, Explorer bądź Excalibur:)

Pozdrawiam

VW
P.S. Gdzie trafiłeś na taką glebę?
Napisano
Witam, teren znajduje się w okolicach Kozienic, obok niego płynie mała rzeczka rośnie sporo olch. Niegdyś w tym miejscu były zabudowania -mnóstwo śmieci,amunicji, żelaza i polmosów (chyba swój chłop mieszkał)..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie