Klaus BOLS Napisano 15 Listopad 2006 Autor Napisano 15 Listopad 2006 co to za plecak panowie??pozdrawiam
mietek Napisano 15 Listopad 2006 Napisano 15 Listopad 2006 Raczej przedwojenny turystyczny, choc nie wykluczone ze i paramilitarny. A ze pod koniec wojny uzywano wszystkiego to i do wojska takie trafic mogly. Obok podobny rysunek z niemieckiego katalogu z 1932
mietek Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Rozumiem, czyli nie kupiles?Jeszcze jedna rzecz jest do wyjasnienia - brak paskow zaczepow pod D-ringi ladownic, ale jest jakas dziurka w szelce, wiec tam mogl byc takowy.
Klaus BOLS Napisano 17 Listopad 2006 Autor Napisano 17 Listopad 2006 no niestety nie posiadam wiecej fotek, plecak nie mój, wystawiony był na alegro i podpisany jako ersatz ale cos mi nie podchodził i chciałem rozwiac wątpliwości.pozdrawiam
mietek Napisano 16 Listopad 2006 Napisano 16 Listopad 2006 Ciekawe, ze 1945 jak widze, jednak pytanie dla kogo je robiono bowiem:- wtedy produkowano juz plecaki z zaczepami do szelek- dominowaly paski parciane z braku skoryCzyli wychodzilo by ze to dla kogos kto nie nosil szelek do oporzadzenia.Daj tez zdjecia na szelki, czy sa slady po nicie do paskow do ladownic?Poszukaj tez kodu producenta, moze to cos powie.Temat plecakow niemieckich (nie tornistrow) to nadal malo znana rzecz.Zalozylem kiedys o tym watek:http://www.wehrmacht-awards.com/forums/showthread.php?t=80590Jest tam pare typow, w tym jeden podobny do Twojego, ale tez nie zidentyfikowany.
Pytanie
Klaus BOLS
co to za plecak panowie??
pozdrawiam
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.