pancerny Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Witam i prosze o id. oraz określenie okresu pochodzenia tego mosiężnego stolika.Ma ciekawe sygnaróry na każdy prawie elemęcie może ktoś powie coś na ich temat.Prosze o pomoc.
pablo111 Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Mam wątpliwości co do materiału z jakiego jest wykoany ten stolik. Elementy wydają mi sie odlewane z Żeliwa i chemicznie barwione. No chyba,że własciciel jest przekonany co do materiału.Pozdrawiam hejka
pancerny Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Sprawdzałem magnesem nie łapie wogle nawet śróbek którymi jest poskręcany.pozdrawiam pancerny
pancerny Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 dodam że stolik troche szorowałem bo miał a nawet jeszcze miejscami została dosyć pokazna warstwa zielonej patyny
pancerny Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Witam i prosze o id. oraz określenie okresu pochodzenia tego mosiężnego stolika.Ma ciekawe sygnaróry na każdy prawie elemęcie może ktoś powie coś na ich temat.Prosze o pomoc.
fitter Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 Odciski sygnatór to znak zakładów odlewniczych i pieczęcie odlewników którzy wykonywali dany element.Pieczęcie takie miał każdy kto bezpośrednio wykonywał takie elementy a potrzebne to było aby określić kto i co oraz jakie elementy robił,co potrzebne było do wypłaty należności ewentualnie potrąceń z wynagrodzenia za źle wykonaną pracę.
Pytanie
pancerny
Witam i prosze o id. oraz określenie okresu pochodzenia tego mosiężnego stolika.Ma ciekawe sygnaróry na każdy prawie elemęcie może ktoś powie coś na ich temat.Prosze o pomoc.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.