Skocz do zawartości

11 Listopada - Warszawa ,, Przystanek Niepodległość ''

Rekomendowane odpowiedzi

W poprzedni oraz obecny weekend Grupy Rekonstrukcji Historycznej:

GRH 3 Bastion Grolman
GRH Cytadela
GRH Kampinos

wzięły udział w filmowaniu kilku epizodów związanych z świętem 11ego listopada. Wcieliliśmy się w role studentów,legionistów, zołnierzy polskich i pruskich i zwykłych Warszawiaków. Nasze najważniejsze epizody to ,,Zaciąg studentów do armii'' , ,,Rozbrajanie Garnizonu Miasta Warszawa'' ,, Różne kierunki i doktryny polityczne po odzyskaniu niepodległości oraz problem równouprawnienia kobiet''. Za sprawą TVP 1 można było te wydarzenia zobaczyć podczas wczorajszej transmisji z placu przy Grobie Nieznanego Żołnierza. W miedzyczasie oficjalnych uroczystości ,zaprezentowano wstawki z naszymi epizodami. Wszystko to odbyło się dzieki nowo powstałej instytucji ,jaką jest Muzeum Histori Polskiej. Chciałbym tu podziękować zarządowi muzeum za ,,wikt i opierunek,oraz za stworzenie nam możliwości godnego uczczenia rocznicy odzyskania niepodległości.Natomiast chłopakom i dziewczynom z GRH CytadelDla nas samych był to świetny egzamin z aktorstwa. Pozdrawiam

Albert
GRH 3 Bastion Grolman

A wiec jako ze widze rozbieznosi w informacji kto był a kogo nie, kazda grupa wie sama ale na forum publicznym podac tez warto..:))Co by nei było ze w raportach do sztabu sa jakies przeklamania..:D A wiec podaje i dziekuje za wspołudzial w projekcie i przy okazji dobra zabawe organizatorowi calego przedwsieziecia Muzeum Historii Polski oraz grupom:
SRH Cytadela, GH Szaniec i GRH Kampinos oraz wszystkim aktorom Teatru Polskiego. Jeszcze raz dzieki:))

Pozdrawiam
Maciej goral" Goralski
GRH 3 Bastion Grolman
o/Warszawa

To już wiem gdzie nastąpiła pomyłka.
4 listopada ekipa telewizyjno/filmowa nakręciła materiał na 11 listopada.
11 listopada ukazały się też / na żywo / przebitki z krótkich inscenizacji, w których już WGH „Szaniec” nie brał udziału.
Zasugerowałem się tylko 4 XI, a o reszcie nie wiedziałem. Z góry Przepraszam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie