esus Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 czyżby sagan na mięsiwo proszę szanowną brać o opinię
esus Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 w srodku chyba fajans już był znany w tym czasie w europie
esus Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 jeszcze zdjęcie z góry pozdrawiam i prosze o pomoc
jermar1959 Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Jest to brytfana do pieczenia mięsa,szczególnie dobrze można w niej upiec drób:kaczka,gęś,inndyk.Stawiało się ją na kuchni węglowej lub wkładało do piekarnika. Posiadam taką samą lecz w lepszym stanie.Wykonana z żeliwa,w środku wg.mnie to specjalny rodzaj emali. Pozdr. jermar1959
esus Napisano 12 Listopad 2006 Autor Napisano 12 Listopad 2006 dzięki jermar to były czasy(xv||w.) anglicy ,niemcy, szkoci przyjeżdzali do nas wtedy do pracy a teraz co? ot złośliwość losu.pozdrawiam
Pytanie
esus
czyżby sagan na mięsiwo proszę szanowną brać o opinię
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.