Skocz do zawartości

Mundury niemieckie-repliki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam co sądzicie o tych mundurach? Są lepsze niż Sturma czy Hero? Czy kupilibyście właśnie te czy macie jakieś inne źródło" z lepszymi replikami? Prosze o dokładne obejrzenie wszystkich oferowanych częśi munduru i ekwipunku i opinie na ich temat!!Pozdrawiam Michał

A oto link http://stores.ebay.com/ww2militaria-keith7524fnl_Uniform-Pants-Breeches_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ5728626QQftidZ2QQtZkm
Napisano
Facet ma bogatą oferte dla wszystkich formacji!Nawigacja niebieskie napisy na różowym tle po lewej stronie : ) tak dla pewności podaje!!Oglądajcie i oceniajcie liczę na wasze opinie!!!

Michał
Napisano
Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia (błędy w rozmieszczeniu i kształcie elementów mundurów).
Ceny są natomiast bardzo konkurencyjne. Myślę, że opłaca się tam brać hełmy, pasy, buty DAK, mundury i parki kamuflażowe, sam zastanawiam się nad grupowym zamówieniem, wziąłbym se ładownice do Mausa (wolę takie), bo oryginały w ładnym stanie, w atrakcyjnej cenie(100zł sztuka)- raczej trudno dostać. Chyba, że ktoś wie, skąd wziąść ładne, w niezłej cenie :-)
Napisano
Na Niemczyznie sie nie znam sie za bardzo, ale moge powiedziec
ze sprzet Amerykanski od tego goscia jest pierwsza klasa, wiekszosc u nas w grupie biega juz od dluzeszego czasu w mundurach od niego-dodatkowym atutem jest szybka (doslownie pare dni) przesylka.
Napisano
Jeżeli pocztą lotniczą, to szybko dojdzie (raczej doleci :0), w każdym razie zapłacić można kartą kredytową (prawie darmo), koszt wysyłki około 25-30 USD, ale na kilka osób jak sie rozłozy, to bardzo opłaca sie sprowadzać.
Napisano
Czyli chłop w porządku a w jakim języku idzie się z nim dogadać angielski/niemiecki(bardziej preferowany)co kolego Stadler?Proszę o opinie innych forumowiczów znających się na umundurowaniu niemieckim.

Michał
Napisano
Czyli aż takie siano"?!A więc u kogo poradzilibyście mi dokonać zakupu mundurku niemieckiego w porządnym wydaniu"? Chodzi mi o dobrą kopie!!!Pozdro Michał.
Napisano
Dzięki chłopaki a czy Sturm ma jakąś stronke www?Wiem że na allegro są ich mundury ale ja potrzebuje czegoś naprawde dużego na chłopa co ma 2 metry!
Napisano
Rozmiarówka u nich jest w przedziale 48-56. Ja mam 100 w klacie i 176 wzrostu, zakupiłem rozmiar 50 i w klatce jest ok, wygodny ale nie powstaja zbedne fałdy materiału natomiast na wzrost jest ciut duzy, wiec sadze ze powinieneś pomyslec o rozmiarze 54-56, napewno którys będzie odpowiedni, sadze ze 56 ale najlepiej by bylo przymiezyc przed zakupem ;)
Napisano
Dobrze ,że chociaż rozmiar będzie, góra pewnie dobra ale spodnie i tak na wymiar trzeba będzie robić za długie nogi mam : )!Swoją drogą gdzie można zakupić produkty Sturma??Ma jakichś przedstawicieli i stronkę firmową w necie??
Napisano
Mundury Sturm mozna kupic przez www.hessenantique.com lub www.atthefront.com

Problem ze Kurtka sturm, jest za dluga na Niemiecka kurtke, jesli ogladniesz zdjecia, kurtki sa bardzo krutkie i waskie.

Sprawdz sobie www.lostbattalions.com
Napisano
Lost battalions to najwyższa półka - wiadomo natomiast cena jest wysoka - 1100 zł (+ wysyłka)wydać lekką ręką to już inaczej brzmi niż 500 za Sturma. Dlatego uważam że w chwili obecnej zakup Sturma to najlepsza decyzja w relacji jakość-cena. Pozatym Sturmy mozna kupic u nas od ludzi którzy je sprowadzaja i nie trzeba wykladac grubej kasy na wysyłke ze stanów + wyczekiwanie na paczke. Lost battalions to dla mnie narazie abstrakcja, taka sama jak posiadane strzelajacego slepakami mausera w naszym kraju, chodz abstrakcja piękna, ukryc sie nie da ;)
Napisano
Niestety wlasnie cena jest droga, znam Eda od paru lat i duzo z nim rozmawiam, niestety sam malo zarabia z tych mundurow, robi to bardziej z pasji.

Jest to opcja dla naprawde hardcore" reko ;-)
Napisano
Panowie hardcore ale w jakim wydaniu!!!No cuż na razie pozostaje tylko Sturm ale przecież jest on przyzwoity i cena w ostateczności do przyjęcia!Dzięki za informacje chłopaki.Pozdrawiam

Michał
Napisano
Nie mówie że zdzieraja na mundurach - jakość musi kosztować, i prawde mówiac nie dziwie się tej cenie natomiast fakt pozostanie faktem że na nasze warunki 1100 zł za kurtke to jest dużo, troche za dużo i wole zostać przy Sturmie mimo jego drobnych wad ;) moze kiedys...
Napisano
michal7589, jeśli zakupisz kurtkę w rozmiarze 56 to będzie na Tobie wisieć, jako że jest to naprawdę duży rozmiar i kurtka będzie obszerna.
Jedynym wyjściem jest szycie na miarę, chyba że chcesz wyglądać jak obwieś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie