michal7589 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Witam co sądzicie o tych mundurach? Są lepsze niż Sturma czy Hero? Czy kupilibyście właśnie te czy macie jakieś inne źródło" z lepszymi replikami? Prosze o dokładne obejrzenie wszystkich oferowanych częśi munduru i ekwipunku i opinie na ich temat!!Pozdrawiam Michał A oto link http://stores.ebay.com/ww2militaria-keith7524fnl_Uniform-Pants-Breeches_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ5728626QQftidZ2QQtZkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 Facet ma bogatą oferte dla wszystkich formacji!Nawigacja niebieskie napisy na różowym tle po lewej stronie : ) tak dla pewności podaje!!Oglądajcie i oceniajcie liczę na wasze opinie!!! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia (błędy w rozmieszczeniu i kształcie elementów mundurów).Ceny są natomiast bardzo konkurencyjne. Myślę, że opłaca się tam brać hełmy, pasy, buty DAK, mundury i parki kamuflażowe, sam zastanawiam się nad grupowym zamówieniem, wziąłbym se ładownice do Mausa (wolę takie), bo oryginały w ładnym stanie, w atrakcyjnej cenie(100zł sztuka)- raczej trudno dostać. Chyba, że ktoś wie, skąd wziąść ładne, w niezłej cenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G.Luz Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Na Niemczyznie sie nie znam sie za bardzo, ale moge powiedziec ze sprzet Amerykanski od tego goscia jest pierwsza klasa, wiekszosc u nas w grupie biega juz od dluzeszego czasu w mundurach od niego-dodatkowym atutem jest szybka (doslownie pare dni) przesylka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 A właśnie ,jaki jest koszt przesyłki? I w jaki sposób dostarczyliście temu Panu pieniążki?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 13 Listopad 2006 Share Napisano 13 Listopad 2006 Jeżeli pocztą lotniczą, to szybko dojdzie (raczej doleci :0), w każdym razie zapłacić można kartą kredytową (prawie darmo), koszt wysyłki około 25-30 USD, ale na kilka osób jak sie rozłozy, to bardzo opłaca sie sprowadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 Czyli chłop w porządku a w jakim języku idzie się z nim dogadać angielski/niemiecki(bardziej preferowany)co kolego Stadler?Proszę o opinie innych forumowiczów znających się na umundurowaniu niemieckim.Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Z niemczyzny to chyba tylko szturmowka" (bluza zalog dzial szturmowcyh) sie nadaje i to w wersji 44". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Facet jest Z king-kongu (czy jak kto woli Honk-Kongu) wiec oczywiscie po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 14 Listopad 2006 Autor Share Napisano 14 Listopad 2006 Czyli aż takie siano"?!A więc u kogo poradzilibyście mi dokonać zakupu mundurku niemieckiego w porządnym wydaniu"? Chodzi mi o dobrą kopie!!!Pozdro Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Dobra kopia= Sturm- szybko i bez gadania. Kopie naprawdę porządne, a przy okazji nie trzeba czekać pół roku, aż łaskawie uszyją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 14 Listopad 2006 Share Napisano 14 Listopad 2006 Zgadzam sie, użytkuje od roku i jestem bardzo zadowolony, dobry zakup i stosunek jakosci do ceny a takze dostępnosc 'od ręki', polecam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 Dzięki chłopaki a czy Sturm ma jakąś stronke www?Wiem że na allegro są ich mundury ale ja potrzebuje czegoś naprawde dużego na chłopa co ma 2 metry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 15 Listopad 2006 Share Napisano 15 Listopad 2006 Rozmiarówka u nich jest w przedziale 48-56. Ja mam 100 w klacie i 176 wzrostu, zakupiłem rozmiar 50 i w klatce jest ok, wygodny ale nie powstaja zbedne fałdy materiału natomiast na wzrost jest ciut duzy, wiec sadze ze powinieneś pomyslec o rozmiarze 54-56, napewno którys będzie odpowiedni, sadze ze 56 ale najlepiej by bylo przymiezyc przed zakupem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 15 Listopad 2006 Autor Share Napisano 15 Listopad 2006 Dobrze ,że chociaż rozmiar będzie, góra pewnie dobra ale spodnie i tak na wymiar trzeba będzie robić za długie nogi mam : )!Swoją drogą gdzie można zakupić produkty Sturma??Ma jakichś przedstawicieli i stronkę firmową w necie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Mundury Sturm mozna kupic przez www.hessenantique.com lub www.atthefront.comProblem ze Kurtka sturm, jest za dluga na Niemiecka kurtke, jesli ogladniesz zdjecia, kurtki sa bardzo krutkie i waskie.Sprawdz sobie www.lostbattalions.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Lost battalions to najwyższa półka - wiadomo natomiast cena jest wysoka - 1100 zł (+ wysyłka)wydać lekką ręką to już inaczej brzmi niż 500 za Sturma. Dlatego uważam że w chwili obecnej zakup Sturma to najlepsza decyzja w relacji jakość-cena. Pozatym Sturmy mozna kupic u nas od ludzi którzy je sprowadzaja i nie trzeba wykladac grubej kasy na wysyłke ze stanów + wyczekiwanie na paczke. Lost battalions to dla mnie narazie abstrakcja, taka sama jak posiadane strzelajacego slepakami mausera w naszym kraju, chodz abstrakcja piękna, ukryc sie nie da ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Niestety wlasnie cena jest droga, znam Eda od paru lat i duzo z nim rozmawiam, niestety sam malo zarabia z tych mundurow, robi to bardziej z pasji. Jest to opcja dla naprawde hardcore" reko ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal7589 Napisano 22 Listopad 2006 Autor Share Napisano 22 Listopad 2006 Panowie hardcore ale w jakim wydaniu!!!No cuż na razie pozostaje tylko Sturm ale przecież jest on przyzwoity i cena w ostateczności do przyjęcia!Dzięki za informacje chłopaki.PozdrawiamMichał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Nie mówie że zdzieraja na mundurach - jakość musi kosztować, i prawde mówiac nie dziwie się tej cenie natomiast fakt pozostanie faktem że na nasze warunki 1100 zł za kurtke to jest dużo, troche za dużo i wole zostać przy Sturmie mimo jego drobnych wad ;) moze kiedys... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farby Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 Feldbluse M36 to $285 USD = 850 zlFeldbluse M43 to $260 USD = 770 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 22 Listopad 2006 Share Napisano 22 Listopad 2006 michal7589, jeśli zakupisz kurtkę w rozmiarze 56 to będzie na Tobie wisieć, jako że jest to naprawdę duży rozmiar i kurtka będzie obszerna.Jedynym wyjściem jest szycie na miarę, chyba że chcesz wyglądać jak obwieś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.