jack18 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 bagna są ciekawe i pełne niespodzianek - jakieś resztki czołgu? chyba sawiet - nie jestem dobry w sprzęcie ciężkim, jest tam niezła breja, i coś tam zalega, a oto parę fotek, Ogniwo gąski i 2 szpilku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 trochę części,to największe podobre jest do jakigoś pedału np gazu lub coś w tym stylu, a ta rączka - może od drążku sterowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Wschodnia część kraju? Ogniwo wygląda na wcześniejszą wersję gąsienic czołgu BT-7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 12 Listopad 2006 Autor Share Napisano 12 Listopad 2006 tereny polski wschodniej, które były pod okupacą sawieta od września 1939 do czerwca 1941, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Niezbyt precyzyjnie się wyraziłem. Prawdopodobnie mógł też być to BT-5, a nawet BT-2. Sprawdzę w literaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 12 Listopad 2006 Share Napisano 12 Listopad 2006 Odezwij sie domnie Jacku.pozdrawiam, polnoc polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack18 Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 jotes - czy może coś sprawdzałeś w literaturze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Heh, już zdążyłem nawet zapomnieć, że sprawdzałem i co z tego wynikło :D. Ale generalnie chodziło o utwierdzenie się w przekonaniu, że takie ogniwa wywodziły się z projektu Christiego i były stosowane w czołgach BT-2, BT-5 i wczesnych BT-7 (podobną konstrukcję ogniwa zastosowano też we wczesnych T-34). Reasumując: Twoje ogniwo pochodzi z czołgu BT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Mam trochę literatury na ten temat, z dość szczegółowymi zdjęciami i rysunkami. W wolnej chwili spróbuję jeszcze poszukać tej większej części przypominającej pedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.