Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 nie za ciekawy był...dużo było klepania i czyszczenia...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 niezidentyfikowana prawdopodobnie polska cywilna
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 i ostatnia zagadka-przypomina carską rosję ale szyjka jakaś taka za długa, zbyt spłaszczony ustnik...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 a tu pamiątka z Mirande-patrzyłem po necie faktycznie to miasto ma kościół bardzo podobny do tego wydzierganego na kubeczku
front 45 Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Dziabnięta odłamkiem, wlaściciel wydrapał na niej swoje inicjały (niewidać na zdjęciu).
maxikasek Napisano 7 Styczeń 2008 Napisano 7 Styczeń 2008 kolejne coś dziwnego"- rumuńska iezidentyfikowana prawdopodobnie pruska"- też mam taką i nie wiem co zacz. Albo ersatz I WŚ, albo cywilna z okresu międzywojennego.coś co wg mnie jest carski wzorem zastępczym"- dokładnie produkcja z IWŚ ze stali, tylko widać uszy się oberwały więc rolnik aprawił".Co do tego dziwnego z biciami- daj jakąś czytelniejszą fotkę, albo napisz co pisze na tym ustniku.
fanatyk6 Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 Manierka wz.31 używana przez Flieger HJ. Chodzi tu o członków HJ, którzy przygotowywali się do służby w LW?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.