Ram Napisano 3 Październik 2003 Autor Napisano 3 Październik 2003 Właśnie chcę kupić wykrywasz Model: SMV-2118 Firma Paget Services. Wiecie jakie ten wykrywacz ma parametry. Czy dobry jest na poszukiwania????
proscan Napisano 3 Październik 2003 Napisano 3 Październik 2003 Co to w koncu ma byc Triscanner czy Paget?Triscanet to mi sie kojarzy z firmą Zirkon, ktora robi min. wykrywacze przewodów w ścianach.Na militaria dobre, pod warunkiem że leżą 1cm od czujnika.o to chodzi?proscan
Ram Napisano 4 Październik 2003 Autor Napisano 4 Październik 2003 Gość powiedział że jest to Model: SMV-2118 Firma Paget Services zwany też pod nazwą TRISCANNER. I że wyk,rywa metale,derwna i ładunki elektromagnetyczne??!!??, i że metal można znaleść do 140 cm pod ziemią, Drewno do 100 cm Ładunki elektro - magnetyczne : do 190.
kazik Napisano 4 Październik 2003 Napisano 4 Październik 2003 Ten sprzęt wykrywa drewno??? Pierwszy raz o czymś takim słyszę i wydaje mi się to dość mało prawdopodobne. Może chodziło o wykrywanie odłamków siędzących w drewnie - często w tym celu w tartakach sprawdza się belki przed pocięciem na deski
Tom Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Jak wykrywa drewno, to fajnie chodzi się z nim w lesie;)
proscan Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Ten facet sciemnia. Mam już prawie pewność, że chodzi o czujnik firmy Zircon do szukania w ścianach (co za bzdury z tymi zasięgami!).Wykrywacz działa na zasadzie zmiany pojemności, tak wiec jeśli np. w płycie karto-gips pojawi się drewno, to jest w stanie to wykryć (pamietajmy ze w ameryce tak sie buduje - szkielet z drewna, a na to płyta gipsowa).Lepiej trzymaj sie zdaleka od gościa - może to być oszust.Zalaczam zdjecie triscanera, ale nie wiem czy to o to chodzi.proscan
Ram Napisano 5 Październik 2003 Autor Napisano 5 Październik 2003 Załączyłem linki na którym jest ten wykrywacz. http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=16446403
proscan Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 No i wszystko jasne.To jest chinska podróba amerykanskiego Triscanera. Firma jest z Hong Kongu (faktycznie - korzenie brytyjskie).Nazwa firmy Hoi Bun Electronics Co Ltd"Ten z alegro chce chyba zarobic negatywa. 140 cm!proscan
Ram Napisano 5 Październik 2003 Autor Napisano 5 Październik 2003 AhaCzyli gość ściemnia. To wkońcu wykrywacz do kabli??? Czy zwykły wykrywacz (podróba)???
proscan Napisano 5 Październik 2003 Napisano 5 Październik 2003 Podróba wykrywacza do kabli. Podróba nie znaczy, że nie działa (napewno kablida się szukać), ale nie chińczycy projektowali te wykrywacze.proscan
Raned Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Takie wykrywacze mają zazwyczaj zasięg do kilku cm i ich skuteczność do wykrywania przewodów w ścianach to 50% lub gorzej. Do szukania skarbów czy militarii w żaden sposób się nie nadają.
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Uprzedzając dalsze pytania (miałem już takie) detektory metalu z najnowszego katalogu Conrad'a również nie nadają się do poszukiwań tzw. skarbów. Niektóre co najwyżej jako tzw. pinpointery. PozdrawiamMrand
Gość Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 Muszę sprostować opinię wyrażoną we wcześmiejszym poscie. Otrzymałem właśnie najświeższy katalog Conrada i są tam jednak detektory nadające się do poszukiwań. Przepraszam firmę Conrad za podanie mylących informacji. PozdrawiamMrand
Ram Napisano 10 Październik 2003 Autor Napisano 10 Październik 2003 Zobaczce na cenę końcową tej aukcji tego oszusta! :)
proscan Napisano 10 Październik 2003 Napisano 10 Październik 2003 Jesli ktoś kupil ze wzgędu na zasięgi, to będzie afera. Ktoś dostanie w pysk.Sprzedający jawnie kłamał.proscan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.