haupttman Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 Panowie mam takie pytanie,czy jest coś w stanie pomóc tej monecie?w czym ją pomoczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haupttman Napisano 8 Listopad 2006 Autor Share Napisano 8 Listopad 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 Podobno woda amoniakalna jest dobra, bo to srebro, trzeba kontrolować proces.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sopel69 Napisano 9 Listopad 2006 Share Napisano 9 Listopad 2006 winian sodowo-amonowy, potasowo-amonowy. lub winian sodowo potasowy też będzie dobry, ale jak mówi boruta najłatwiej dostępnna woda amoniakalna roztwór 5%- do słoika wlewasz wrzucasz monete- roztwór barwi sie na niebiesko -granatowo kontrolujesz proces wyciągasz, myjesz jak jeszcze nie puściło do końca to dalej, ale strasznie śmierdzi więc nie polecam robić w mieszkaniu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haupttman Napisano 10 Listopad 2006 Autor Share Napisano 10 Listopad 2006 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 Witam.Ciekawi mnie jak wygląda moneta obecnie?Ja czyściłem 10groszy z 1840 w soku z cytryny efekt b.dobry.Moneta po znalezieniu była w podobnym stanie co twoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.