Skocz do zawartości

Prospector ??

miturki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Za nowy dasz 900zł., to sprawdź od razu za ile go później będziesz mógł odsprzedać gdy juz będziesz chciał go zmienić - a będziesz chciał.
Ciekawe czemu tak traci na wartości.. ?
Napisano
Co nagle to po diable - patrz jakie wykrywacze zbierają najlepsze opinie. Lepiej stracić czas na obczytaniu forum i opinii niż wtopić pieniądze.
Napisano
Witaj. Ja uzywam wykrywacza Prospector starego modelu i raczej nie polecam go .Niewiem moze zle hgo uzywam Wady :
1.Wysuwajacy sie dolna rurka wraz z sonda. Niewiem czy juz to poprawili
2.Po dosc intesywnym uzytkowaniu w tym sezonie pekl uchwyt łaczacy rurke z sonda - mam dorobiny nowy.
3. Pudelko na elktronike mocowanie na srubki wkrecane w plastik to nie najlepszy pomysł została juz tylko jedna śrubka
4.Rozróznianie metalu albo nie umiem uzywac albo wcale nie ma.Załozmy ze nie umiem uzywac.
5.Sonda stara cała" sonda powoduje ze zle sie szuka w wodzie wypych do gory :-) snieg z blotem przykleja sie pod spod to tez nie najlepiej
6 Zasiegi raczej sie nie ma co rozpisywac roznie ogolnie wystarczajace
Zalety :
1 Lekki
2 Składany łatwy w transporcie
3 Wygodny uchwyt
4 Łatwosc manipulacji przełącznikami na pudełku .
5 Świetlna listwa fajna sprawa choć moim zdaniem nie dziala najlepiej
Tak wyglada stary prospector.Co poprawili w nowym nie wiem .Napewno wymienili sonde i być moze zmniejszyla sie mozliwosc wysuwania rurki z sonda( zmniejszona waga) .W przyszlym roku wybiore cos z White's Garrett albo Minelab . Pozdrawiam
Napisano
mogę potwierdzić zdanie kondka co do ozróżniania metali ".Albo ja też nie umię go używać albo coś jest nie tak.W każdym razie są z tym kłopoty.
Napisano
Przedstawiony w opisie Prospector [z pełną sondą] nie jest produkowany od dobrych kilku lat. Obecny Prospector ze starym" nie ma nic wspólnego poza nazwą, układem gałek i przełączników. Po wielokroć prosiłem na forach, aby ustosunkowywać się do aktualnej produkcji, a nie produkcji z przed 5 lat!
Jeżeli na forach są pytania o ten wykrywacz to te pytania odnoszą się do bieżąco[!] produkowanych egzemplarzy.
Nie zmieniam nazw wykrywaczy, bo pewna konkurencyjna firma polska zapożycza" moje nazwy np. nazwa Explorer, której używałem nawet przed ukazaniem się tej nazwy w wykrywaczach zachodnich. Nie mówiąc o zapożyczeniu" mojego kształtu sondy ażurowej przez tę polską firmę.
W/w wady Prospectorów już dawno zostały usunięte. Wątek odpowiedzi należy traktować jako historyczny i nie odnoszący się do współczesnej produkcji firmy Armand.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie